Vereniging van Nederlandse Projektontwikkeling Maatschappijen > Opleidingen > juridische aspecten van projectontwikkeling > default
content horend bij menu-item 'opleidingen'

tweedaagse cursus juridische aspecten van projectontwikkeling

Als niet juridisch geschoolde medewerker bij een projectontwikkelaar is het soms lastig de risico’s of gevolgen van juridische kwesties goed in te schatten. In deze cursus maken docenten je wegwijs in de meest elementaire en belangrijkste aspecten van het contractenrecht en de bouwregelgeving, met de focus op de projectontwikkelingspraktijk. Je leert waar je bij een project op moet letten, waar de juridische en fiscale valkuilen zitten en hoe je jezelf het beste tegen de risico’s kunt indekken.

Wat is het doel van de cursus?
Het is niet de bedoeling om een “halve jurist” van je te maken. De cursus gaat niet dieper dan nodig. Het gaat erom dat je met de basiskennis die je in deze cursus opdoet binnen je vakgebied (nog) beter in staat zult zijn om de risico’s te signaleren en te beheersen.

Inhoud van de cursus
In de cursus maken docenten je wegwijs in de meest elementaire en belangrijke aspecten van het contractenrecht en de bouwregelgeving, met de focus op de projectontwikkelingspraktijk. Je leert waar je bij een project op moet letten, waar de juridische en fiscale valkuilen zitten en hoe je jezelf het beste tegen de risico’s kunt indekken.

De volgende onderwerpen komen in 2017 o.a. aan bod:

  • Grondverwerving en samenwerken met gemeenten, door Georg Huith (Pels Rijcken)
  • Contracteren met de belegger, door Karen Quist (Quist Legal)
  • Omgevingsrecht, door Anne-Marie Klijn (Nauta Dutilh)
  • Fiscale aspecten, door Jan Verbaan (Deloitte)
  • Zaken doen met consumenten, door Evelien Bruggeman (IBR)

Het programma van 2017 vind je hier.

Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus is bedoeld voor de niet juridisch geschoolde medewerkers bij een projectontwikkelaar, zoals bijvoorbeeld projectmanagers, commercieel managers, financieel managers, medewerkers marketing en verhuur, technisch medewerkers.

Praktische informatie
Data: 14 en 28 november 2017. 
Locatie: De Nieuwe Stad, Amersfoort
Kosten: € 1.295,- per persoon (excl. btw). Voor NEPROM-leden € 995,- per persoon (excl. btw). De kosten zijn inclusief koffie/thee en lunches.

Aanmelden
Aanmelden kan door het aanmeldingsformulier op te sturen aan opleidingen@neprom.nl o.v.v. 'Aanmelding Juridische aspecten van Projectontwikkeling 2017'. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering na deze periode is het totale deelnamegeld verschuldigd.

Interesse
Je kunt vrijblijvend een optie nemen door een email te sturen aan opleidingen@neprom.nl o.v.v. 'Interesse Juridische aspecten van Projectontwikkeling 2017' met je contactgegevens.
Wij houden je op de hoogte van de nieuwe data in november, het programma en de locatie.

Verdergaan naar hoofdinhoud

Opleidingen

Zoeken
Introductiepagina
NEPROM
Opleidingen
activiteiten
Bewust Nieuwbouw
De Nieuwe Opgave