Vereniging van Nederlandse Projektontwikkeling Maatschappijen > Opleidingen > masterclass conceptontwikkeling > default
content horend bij menu-item 'opleidingen'

Masterclass Conceptontwikkeling

Tools en inspiratie voor onderscheidende vastgoed- en gebiedsconcepten

Het ontwikkelen van krachtige en overtuigende concepten is een complex proces. Het vergt creativiteit, kennis, visie en realiteitszin van jou als vastgoedprofessional. Tijdens de praktijkgerichte Masterclass Conceptontwikkeling van NEPROM leer je hoe conceptontwikkeling werkt en ga je aan de slag met actuele uitdagingen.

Docenten en gastsprekers uit de praktijk stimuleren je om op een andere manier naar projecten te kijken, je te laten verrassen en je blik te verbreden. Tijdens de locatiebezoeken word je geconfronteerd met inspirerende praktijkvoorbeelden. Het is een mix van leren, zien, doen en beleven. Je maakt je persoonlijke toolbox als vastgoedprofessional compleet met direct toepasbare methoden en technieken.

Waarom deze masterclass?

  • Leer hoe je sterke en onderscheidende vastgoedconcepten ontwikkelt.
  • Vul je toolbox met handige methoden en technieken voor de ontwikkelfase.
  • Laat je inspireren door actuele voorbeelden van nieuwe en gerealiseerde concepten.
Voor wie?
Heb je een aantal jaren ervaring als vastgoedprofessional en ben je toe aan vernieuwing en verdieping? Wil je andere dimensies van je vakgebied leren kennen, een volgende stap in je carrière zetten of ben je op zoek naar inspiratie? Ben je betrokken bij de beginfase van projecten of gebiedsontwikkeling, bijvoorbeeld bij een ontwikkelaar, gemeente, bouwer of woningcorporatie en wil je je verder ontwikkelen? Dan is deze masterclass iets voor jou.

De docenten: toppers uit de praktijk
Toonaangevende architecten, conceptontwikkelaars, stedenbouwers en vastgoedexperts nemen delen van het programma voor hun rekening. Stuk voor stuk toppers op hun eigen terrein. De docenten en gastsprekers zijn met zorg geselecteerd op hun vakkennis, visie en praktijkervaring. Hun taak is deelnemers te inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden en hen te prikkelen om breder te kijken. De masterclass wordt begeleid door Paul Splinter en hoofddocent Bas van Schelven.

Bouwstenen van het programma
Jaarlijks wordt de Masterclass Conceptontwikkeling opnieuw vormgegeven. Bekijk het programma voor de editie 2018-2019. De belangrijkste bouwstenen van het programma zijn:
  • De toolbox van de conceptontwikkelaar;
  • Concepten in de praktijk: vastgoed- en gebiedsconcepten;
  • Conceptmatig ontwikkelen en de implementatie van concepten;
  • Je rol als ontwikkelaar, reflectie op attitude, competenties, persoonlijke effectiviteit;
  • Nieuwe inzichten direct toepassen: samen werken aan een eindcasus.
Praktische informatie
Startdatum Masterclass Conceptontwikkeling: donderdag 20 september 2018. De masterclass duurt zes maanden (september 2018 t/m februari 2019). Er zijn drie blokken van drie dagen, aangevuld met twee middagen: 20 t/m 22 september 2018 (blok I), vrijdag 12 oktober 2018 (MCCO Stadslab), 15 t/m 17 november 2018 (blok II), vrijdag 14 december 2018 (MCCO Atelier), 17 t/m 19 januari 2019 (blok III).   

Kosten
Ledenprijs: € 4.950,- excl. BTW
Prijs voor niet-leden: € 5.750,- excl. BTW
Verblijfkosten: € 1.750,- excl. BTW

Doe mee
Schrijf je direct in door het aanmeldingsformulier in te vullen en op te sturen naar opleidingen@neprom.nl. Of reserveer alvast je plaats in de Masterclass Conceptontwikkeling door een mail met je contactgegevens te sturen naar opleidingen@neprom.nl o.v.v. 'optie masterclass conceptontwikkeling'.

Ben je tenminste drie jaar in dienst van de rijksoverheid? Dan is de kans groot dat je gebruik kunt maken van een scholing subsidie van maximaal €1.000! Bekijk de voorwaarden van de scholingsregeling Blik vooruit.


“De lessen uit de masterclass neem ik mee in mijn werk. Samen met collega’s probeer ik meer ruimte te creëren voor de beginfase. De creativiteit van het conceptdenken geven we daar nadrukkelijk een plaats in.”
Brechje Sondermeijer (Mitros), deelnemer in 2017

“Iedereen is superenthousiast na het volgen van deze masterclass. Ikzelf ook trouwens. Ik heb hem tien jaar geleden gevolgd, in 2007. Het is een verfrissende, inspirerende opleiding. De beste training die ik in mijn loopbaan gevolgd heb.”
Bas van Schelven (Waterloft), sinds 2018 hoofddocent van de Masterclass Conceptontwikkeling

Verdergaan naar hoofdinhoud

Opleidingen

Zoeken
Introductiepagina
NEPROM
Opleidingen
activiteiten
Bewust Nieuwbouw
De Nieuwe Opgave