Vereniging van Nederlandse Projektontwikkeling Maatschappijen > Opleidingen > masterclass conceptontwikkeling > default
content horend bij menu-item 'opleidingen'

Masterclass Conceptontwikkeling

Op 15 maart is de negende editie van de door deelnemers zeer gewaardeerde Masterclass Conceptontwikkeling afgerond. Een mix van leren, doen, zien en beleven gedurende vier driedaagse blokken in Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Rotterdam.

Nieuwe ronde start najaar 2014
In het najaar van 2014 najaar start een nieuwe editie voor ambitieuze professionals van marktpartijen en overheden. Deelnemers krijgen tijdens de masterclass handvatten voor succesvolle concepten bij de ontwikkeling en herpositionering van vastgoed en locaties. Data en programma worden binnenkort op deze website bekend gemaakt.

In deze masterclass dagen we professionals uit hun horizon te verbreden. Zo leer je anders kijken naar de opgaven, maak je kennis met succesvolle projecten van collega’s en word je interactief getraind om een doelgroep of gebied conceptueel te benaderen. Want de steeds complexer wordende ruimtelijke opgaven in ons land vragen om professioneel opdrachtgeverschap en goede concepten. Concepten die onderscheidend zijn en hun waarde behouden.

De masterclass is zeer praktijkgericht. We bieden jou handvatten voor jouw persoonlijke ontwikkeling en voor kennisontwikkeling. De lessen van de masterclass kun je binnen jouw werk vasthouden en je krijgt een breed scala aan inzichten, methoden en technieken. Het programma bevat een mix van leren, zien, doen en beleven. Naast inhoudelijke bijdragen van praktijkdocenten zijn er in ieder blok workshops waarin deelnemers zelf aan de slag gaan met nieuwe werkvormen, methoden en technieken. En we gaan op pad. We bezoeken projecten of stadsdelen waar de toegepaste concepten onder de loep worden genomen: soms al gerealiseerd, soms nog in ontwikkeling. Met direct betrokkenen gaan we op zoek naar de gedachte achter het concept.

waarom deze masterclass?
In de projectontwikkeling van vandaag zijn krachtige en passende concepten cruciaal. Hoe kom je tot concepten die passen bij de opgave, de locatie en de tijd? In deze masterclass dagen we toptalenten en ervaren professionals uit hun horizon te verbreden. Zo leer je anders kijken naar de opgaven, maak je kennis met succesvolle projecten van collega’s en word je interactief getraind om een doelgroep of gebied conceptueel te benaderen. De masterclass is zeer praktijkgericht. We bieden jou handvatten voor jouw persoonlijke ontwikkeling en voor kennisontwikkeling. De lessen van de masterclass kun je binnen jouw werk vasthouden en je krijgt een breed scala aan inzichten, methoden en technieken. En inspiratie. Heel veel inspiratie.

welke onderwerpen komen aan bod?
In de vier blokken van de masterclass bezoeken we dit jaar de steden Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Rotterdam, waar de deelnemers op locatie inzicht krijgen in het totale proces van concept tot projectontwikkeling. Het volledig programma kun je hier downloaden. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 • Introductie en visies op conceptontwikkeling
 • Branding en het merkdenken en de betekenis voor vastgoedconcepten
 • Workshop creatieve werkvormen 
 • Belang van city marketing en de kansen voor conceptontwikkeling
 • Methoden en technieken (o.a. co-design, ‘stratologie’ en scenarioplanning)
 • Concepten in de praktijk: voorbeelden uit binnen- en buitenland
 • Conceptontwikkeling bij stedelijke vernieuwing
 • Retail concepting

wat biedt de masterclass?

 • Een hoogwaardig leerprogramma over ontwikkeling en -toepassing van concepten voor wonen, werken, winkelen en recreëren;
 • Een interactief programma met een mix van leren, doen, zien en beleven gedurende vier driedaagse blokken in Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Rotterdam.
 • Ervaren masters en een keur aan praktijkdocenten van binnen én buiten het vastgoedveld;
 • Verrassende workshops en boeiende excursies waarin we concepten onder de loep nemen.

wat levert het je op?

 • Kennis en inzichten om effectiever bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling en toepassing van passende en succesvolle concepten voor wonen, werken, winkelen en recreëren;
 • Praktische tools, werkvormen en methoden & technieken voor toepassing in de dagelijkse werkpraktijk;
 • Uitbreiding van je professionele netwerk;
 • En veel inspiratie!

wie zijn de docenten?
De masterclass wordt verzorgd door praktijkdocenten uit de top van ontwikkelend Nederland en vakmensen uit relevante andere disciplines. Aan de editie van 2013-2014 worden bijdragen geleverd door: Peter van der Gugten en Christiaan Cooiman (Heijmans Vastgoed), Bianca Seekles (ERA Contour), Rob de Jong (StratAct), Yvonne van Mierlo (Blauwhoed Studio), Job Keja en Maarten ten Duis (Skonk), Vincent Ariëns (Seats2Meet), Gert-Jan Hospers (Universiteit Twente), Tobias Verhoeven (Synchroon), Hans Erdmann (CE Architecten), Alwin Beernink (Park Strijp Beheer), Thom Aussems (Trudo), Bas van Schelven (Waterfront), Han Joosten (Bouwfonds Ontwikkeling), Maxine Hofman (La Bergere Groep), Bert van Breugel (INBO), Edwin Oostmeijer (Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling), Kirsten van Dam (Out of Office), Pim van den Berg (Perspectives), Philip Idenburg (BeBright), Dirk Nijdam (Marketing Groningen) en Rik Riezebos (EURIB). Hoofddocent is Jos Sentel (ThirdPlace). Maak kennis met de docenten van de masterclass.


Deelnemers bewonderen Amsterdam-Zuid tijdens de fietstocht langs oude en nieuwe concepten  

voor wie is de masterclass bedoeld?
Deze masterclass is voor professionals met minimaal vijf jaar ervaring, ook met aantoonbaar complexe projecten, die op zoek zijn naar de benodigde bagage om een professionele verdiepingsslag voor hun verdere loopbaan te maken. Naast medewerkers van NEPROM-leden zijn ook deelnemers van niet-leden, overheden en corporaties welkom. Dat draagt bij aan het wederzijdse begrip en vergroot het netwerk van de deelnemers.

datum, locatie en kosten
In het najaar van 2014 start een volgende editie van de Masterclass Conceptontwikkeling. Meer informatie over data, locatie en kosten vind je binnenkort op deze website. Wil je op de hoogte worden gebracht van deze informatie stuur dan een mail aan opleidingen@neprom.nl o.v.v. ‘informatie MCCO 2014-2015’.
 

aanmelden
Registratie vindt plaats op volgorde van aanmelding. Aanmelden is mogelijk via het aanmeldingsformulier. Verstuur dit formulier via opleidingen@neprom.nl of per post: NEPROM t.a.v. Renske Wiese – Van der Vlugt, Postbus 620, 2270 AP VOORBURG.

Onderdeel van deelname aan de Masterclass Conceptontwikkeling is een intakegesprek. Doel van dit gesprek is bovenal om een goed beeld van je motivatie te krijgen. Tevens benutten wij de kennismakingsgesprekken om voor de casussen, die onderdeel zijn van deze opleiding, een goede groepsindeling te kunnen maken.

reserveer vrijblijvend een plek
Overweeg je de opleiding te gaan volgen en wil je gegarandeerd zijn van een plek? Neem dan geheel vrijblijvend een optie. Wij reserveren je plek alvast voor je en houden contact met je over het al dan niet definitief maken van de optie. Stuur een mail met je contactgegevens naar opleidingen@neprom.nl o.v.v. 'optie masterclass conceptontwikkeling'.“Je leert waarde toe te voegen door concepten te ontwikkelen waar mensen op zitten te wachten.”
Rob de Jong (StratAct) – docent

“Deze masterclass is inspirerend en leerzaam. Je leert je open te stellen voor nieuwe ideeën, sterker nog: je leert overboord te gooien wat je gewend was. Dat is hard nodig, vind ik.”

Martin van Nuland (AM) – deelnemer 2013-2014

“De MCCO was voor mij een unieke ervaring. Mijn beeld op het vak conceptontwikkeling is er door veranderd. Dat komt door het bijzondere programma, met bezoeken aan gerealiseerde concepten en presentaties van praktijkmensen over toekomstscenario’s met trends en marktontwikkelingen. Daardoor is mijn horizon aanzienlijk breder geworden”
René de Wit (Synchroon) – deelnemer 2013-2014


Verdergaan naar hoofdinhoud

Opleidingen

Zoeken
Introductiepagina
NEPROM
Opleidingen
activiteiten