Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/boelhouwer.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/boelhouwer.jpg
Nieuws
3 april 2019
​Woningmarktexpert Peter Boelhouwer op DVDP
Peter Boelhouwer is één van de sprekers tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 16 mei 2019 in Den Bosch. Hij gaat in op de situatie op de woningmarkt - en dan vooral de schaarste en de dringende behoefte aan nieuwbouw. ​

Peter Boelhouwer is één van de sprekers tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 16 mei 2019 in Den Bosch. Tijdens de sessie ‘Dringen op de (koop)woningmarkt. Keert de wal  het schip of strandt het? gaat hij in op de situatie op de woningmarkt - en dan vooral de schaarste en de dringende behoefte aan nieuwbouw.

Nieuwbouwwijk gaat zeker 200 jaar mee
Volgens Boelhouwer moet de Nederlandse overheid de woningbouw stimuleren net als voorheen met VINEX-wijken gebeurde. De hoogleraar Housing Systems aan de TU Delft doet al tientallen jaren onderzoek naar de huizenmarkt en vertelt dat in de periode dat er VINEX-wijken aan de rand van de steden werden gebouwd de overheid een fikse financiële bijdrage leverde voor de nieuwe wijken. “VINEX daar gingen miljarden naar toe vanuit de overheid, voor bijvoorbeeld de aanleg van wegen. Bij nieuwbouw moet het nu allemaal door de markt gebeuren. Ook op de moeilijkste locaties.”

Dit betekent uiteindelijk dat de kosten op het bord van de nieuwe bewoners terecht komen. De mensen die in de nieuwbouwwijken gaan wonen. Boelhouwer vindt dat raar, omdat een nieuwbouwwijk voor langere tijd - zeg 200 jaar - wordt neergezet. Vandaar dat hij pleit voor nieuwe subsidiestromen om de woningbouw een stimulans te geven.

Dag van de Projectontwikkeling en aanmelden
Interesse om Peter Boelhouwer en tal van andere sprekers te horen vertellen waar het naartoe gaat met de woningmarkt? Kom dan naar de Dag van de Projectontwikkeling op 16 mei in Den Bosch.

Uitgebreid interview op bewustnieuwbouw.nl
Lees een uitgebreid interview met Boelhouwer op de bewustnieuwbouw.nl. Deze website voor woonconsumenten is opgezet door de NEPROM met het doel consumenten enthousiast te maken voor nieuwbouw en ze goed te informeren.

Tags