Skip Navigation LinksArtikel

DVDP-Nieuws
10 april 2019
Lessons from Toronto. Smart cities: hype or hope?

Onze sector (ontwikkeling en exploitatie van woningen/vastgoed en gebieden)) is redelijk traditioneel. We doen eigenlijk al decennia min of meer hetzelfde. Onze productiviteit is niet bijzonder hoog en stijgt ook niet enorm.

De grote techbedrijven verbreden ondertussen hun speelveld van dataverzameling en databenutting naar het fysieke domein, ons domein. Kijk naar Google in Toronto. Maar ook bij andere grote partijen zie je dat, zoals Amazon, Microsoft en Airbnb.

Het verzamelen en benutten van data in de fysieke leefomgeving (woning) zou wellicht grote mogelijkheden/kansen kunnen bieden. Veel steden denken dat het intensief verzamelen en benutten van data in de gebouwde omgeving interessant kan zijn. Er lijkt een hype te ontstaan rond de smart city, zonder dat de ontwikkelaars en eigenaren van de gebouwde omgeving daar bij betrokken zijn. Staat ons een disruptie op de vastgoedmarkten te wachten? Of valt het allemaal wel mee? Moeten we niet werken aan onze data/digitale skills? Want doen de grote ontwikkelaars eigenlijk op dit terrein?​

Hoor in deze sessie wat Ikea, Amazon, Airbnb en Google op dit terrein doen. Hoor over de plannen in Toronto en Helmond. Maak kennis met de visie van BPD, Edge technologies en AM op deze ontwikkeling.

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/dvdp/toronto.jpg