Skip Navigation LinksArtikel

DVDP-Nieuws
14 februari 2019
Circulariteit & digitalisering van het bouwproces

Hedwig Heinsman richtte in 2004 DUS architects op, samen met Hans Vermeulen en Martine de Wit. DUS focust op uniek design, technologische innovatie en communities. Ze kregen internationale bekendheid met het 3D Print Canal House project, dat o.a. de SEA Global Sustainability award won - naast Barack Obama! 

Hedwig is nu creative director van het construction-tech bedrijf Aectual (volle dochteronderneming van DUS) dat wereldwijd met behulp van robotica bouwproducten op industriële schaal print, zoals vloeren, wanden en trappen, op basis van circulaire en herbruikbare grondstoffen. Hiermee doorbreekt DUS de traditionele rolverdeling in de bouwketen. Wat betekent dat voor jouw positie, en wat kun jij hier van leren?

In het tweede deel van deze sessie vertelt Noor Wit (projectontwikkelaar bij Van Wijnen) over de Loskade in Groningen, op het voormalige Suikerfabriekterrein. Daar experimenteert Van Wijnen samen met andere partijen met de circulaire wijk van overmorgen, gericht op duurzame innovaties. Daarbij gaat het onder andere om biobased materialen en om verplaatsbaarheid.https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/dvdp/Hedwig-Heinsman.jpg, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/dvdp/Hedwig-Heinsman.jpg