Skip Navigation LinksArtikel

DVDP-Nieuws
30 januari 2020
30 jaar Rabo Vastgoedprijs samen met NEPROM
Tijdens de jubileumeditie van haar Vastgoedprijs blikt Rabobank terug op 30 jaar vastgoedtrends en kijken we vooruit. Jan van Zanen, voorzitter van de Rabo Vastgoedprijs en burgemeester van Utrecht, maakt de prijswinnaar van de jubileumeditie bekend en reikt de bijbehorende prijs uit. Voorafgaand voeren we onder leiding van Maartje Hofhuis een panelgesprek met o.a. Desirée Uitzetter, voorzitter Neprom, Dick van Hal, voorzitter IVBN, en Francesco Veenstra, voorzitter BNA, over de nieuwste ontwikkelingen in de vastgoedsector en wat we kunnen leren van het verleden.​

30 jaar Vastgoedprijs
De Rabo Vastgoedprijs werd in 1990 voor het eerst uitgereikt. In 30 jaar tijd is de prijs in de vastgoedmarkt uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde prijs. De prijs beloont onderscheidende initiatieven in de vastgoedmarkt en is een erkenning voor initiatiefnemers die bij de realisatie van vastgoedprojecten getuigen van durf, visie en ondernemerschap. Ook beoordeelt de jury in hoeverre het initiatief getuigt van een gezonde projecteconomie en een verantwoord projectrisico kent. Tot slot spelen ook criteria als architectuur, duurzaamheid en maatschappelijke impact een rol.

Vooruitkijken 
“Met de viering van het jubileum blikken we terug en kijken we vooruit”, aldus Roel van de Bilt, directeur Rabo REF. “De Rabo Vastgoedprijs is in 30 jaar uitgegroeid tot een begrip in de markt. We zien ook dat er in de afgelopen jaren meer vastgoedprijzen zijn ontstaan, wat het gevaar van inflatie met zich meebrengt. Rabobank gaat daarom haar krachten bundelen met de NEPROM en samen de al bestaande NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling krachtig in de markt zetten. Op deze manier brengen we financiële vastgoedkennis en brede kennis van de markt bij elkaar. Wij verwachten daardoor meer impact te kunnen hebben op de kwaliteit van de vastgoedontwikkeling in Nederland.”

Programma sessie

14:30 uur              Opening door Roel van der Bilt en Desirée van NEPROM olv Maartje Hofhuis. Met kort filmpje waarin we terugkijken op 30 jaar vastgoedprijs. Samenwerking NEPROM benoemen. (Beeld: scherm met genomineerden)

14:35 uur 
              Panel – vanuit debat terugblikken op 30 jaar vastgoedprijs en vandaaruit discussie over actuele thema's (zaal geeft mening via mobiel/Rabo Vote) O.l.v. Maartje Hofhuis Deelnemers: Desirée Uitzetter, Dick van Hal en Francesco Veenstra

14:10 uur
              Uitreiking Rabo Vastgoedprijs – drie genomineerden op podium en prijsuitreiking door juryvoorzitter olv Maartje Hofhuis. (Beeld: scherm met juryleden + film juryrondrit, met aandacht voor de drie genomineerden, eindigt in stil beeld met de drie panden)

15:30 uur
              Einde


NEPROM-prijs 
De NEPROM-prijs heeft als doel het stimuleren van hoogwaardige ontwikkeling van locaties. Daarbij vestigen Rabobank en NEPROM in het bijzonder de aandacht op het grote belang van goede samenwerking tussen overheid en professionele opdrachtgevers (marktpartijen). Een deskundige jury kijkt met speciale aandacht naar vernieuwende oplossingen en aanpakken die aansluiten op de opgaven van deze tijd. Denk daarbij aan elementen als herontwikkeling, consumentenwensen, klantbenadering, co-creatie, duurzaamheid en energiezuinigheid. Jan Fokkema, directeur van de NEPROM: “Wij juichen de samenwerking met de Rabobank van harte toe. We willen de prijs nog prestigieuzer in de markt zetten en het voor gemeenten en marktpartijen nog aantrekkelijker maken om hun beste ontwikkelingen in te zenden.” De tweejarige NEPROM-prijs voor Locatieontwikkeling wordt in 2021 voor de negende maal uitgereikt. Eind dit jaar zal de inschrijving open gaan.

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/dvdp/Rabobank.jpg, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/dvdp/Rabobank.jpg