Skip Navigation LinksArtikel

DVDP-Nieuws
17 februari 2020
Het hart van de zaak: met minder stress en meer vrouwelijke kracht leven

In een gezond mensenleven zou het hart moeten aanwijzen waar je naartoe gaat. Je hart is als het ware de kapitein van je reis hier op aarde. Je lichaam is het schip. En dan is er nog je hoofd: dat is met al zijn vaardigheden, talenten en gedachten de bemanning van je schip. Je hoofd mag echter nooit de droom bepalen. Een bemanning die voor kapitein speelt, dat is muiterij! En muiterij van het hoofd laat zich vaak zien als piekergedachten, angst en stress. Toch is dit precies wat veel vrouwen ervaren: de vele plaatjes en verwachtingen van wie zij zouden moeten zijn bepalen soms eerder de route dan wat hun eigen hart wil. 

Tijdens deze workshop ga jij door middel van beweging, meditatie en zelfreflectieoefeningen terug naar de basis: wat wil je écht? Je leert de taal van je hart spreken. Hierbij spelen de doorgaans meer vrouwelijke kwaliteiten een belangrijke rol: intuïtie, creativiteit en verbindende communicatie.  Vanuit die integere basis kun je beter voor je dromen én grenzen opkomen. Hierbij zul je bovendien ook merken dat de signalen van je lichaam een grote rol spelen: een goede kapitein luistert immers naar haar schip en zet dán pas de bemanning (je talenten en kennis) aan het werk. 

Deze workshop vol positieve energie wordt door deelnemers vaak beschreven als ‘thuiskomen’; een moment om met liefdevolle bezinning je anker te vinden in een wereld die steeds meer van ons lijkt te vragen.

N.B. Mannen zijn in deze workshop ook welkom. Er zullen bewegingsoefeningen gedaan worden.


Nienke Thurlings is landelijk bekend stressdeskundige voor vrouwen. Met haar online en offline trainingen hielp ze al duizenden vrouwen meer energie en positiviteit ervaren, door vanuit hun hart eigenaarschap te nemen over hun leven. Ook treedt zij regelmatig op in de media (o.a. Nu.nl, NOS, BNR Nieuwsradio, Flow, Margriet en Elsevier). Nienke kreeg op haar 24e kreeg zelf een burn-out, naar aanleiding waarvan ze in 2013 het eerste platform voor jongeren met stress opzette, Jong Burn-out. In 2018 verscheen het gelijknamige boek van haar hand. Sinds 2019 richt zij zich in haar werk als stresscoach exclusief op vrouwen. Naast haar persoonlijke ervaring met burn-out is Nienke gediplomeerd psycholoog en yogadocent. Haar visie is holistisch te noemen; ze verbindt graag wetenschap, praktijk en spiritualiteit. Deelnemers aan haar trainingen gaan naar huis met het gevoel dat zij vanuit een diepere verbinding met zichzelf concrete stappen kunnen zetten naar een stressvrijer bestaan. ​
https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/dvdp/Nienke-Thurlings.jpg, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/dvdp/Nienke-Thurlings.jpg