Skip Navigation LinksArtikel

DVDP-Nieuws
28 februari 2020
Succesvol ontwikkelen voor boomers in het middensegment

De groep vitale senioren groeit hard. Een groot deel van hen wil zelf ‘het stuur in handen hebben’ en houden en heeft daar ook – tot op zekere hoogte – de financiële middelen voor. Tegelijkertijd liggen sociale isolatie en eenzaamheid op de loer. Er wordt altijd beweerd dat senioren niet geneigd zijn om te verhuizen…. Maar is dat ook zo? Volgens Blauwhoed zou zelfs 60% van de 55-plussers wel willen verhuizen, als er geschikt aanbod (betaalbaar en aantrekkelijk) zou zijn. 
In deze sessie komen de echte cijfers en trends aanbod. Het blijkt dat je heel nauwkeurig moet kijken en goed moet differentiëren. Want dè boomer bestaat uiteraard niet. Daar begint het mee, voor dat je gaat nadenken over hoe je de senior wilt verleiden om te verhuizen. 

Senior Smart Living is een concreet concept van Blauwhoed en Beyond Now. ParkEntree is het eerste project dat volgens dat concept is gerealiseerd, en wel in Schiedam. Het project omvat 79 koopwoningen (deels grondgebonden) en 10 huurappartementen, variërend van 62 m2 (met gedeelde lounge en logeerkamer), via 80 m2 (dat betreft de meeste woningen) tot zelfs 120 m2 en meer. Koopprijzen van 150.000 -350.000 euro. Met ParkEntree toont Blauwhoed in de praktijk dat senioren in het middensegment die nog niet hoeven te verhuizen, wel degelijk willen verhuizen, als je het goede concept voor hen ontwikkelt.  Het project maakt duidelijk hoe een sterke fysieke, sociale en organisatorische structuur bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van het concept en daarmee aan het financieel én maatschappelijk rendement. ​video​

Wat moet je als gemeente doen om gewenste ontwikkelingen voor senioren van de grond te krijgen? Hoe kom je binnen de verschillende gemeentelijke diensten op één lijn? Wat zijn aandachtspunten en wat mag je van een ontwikkelaar vragen? Welke locaties zijn geschikt, hoe zit het met de grondprijs, hoe krijg je de buurt mee, hoe betrek je potentiële bewoners, etc? Hoeveel eengezinswoningen krijg je hiermee vrij? Vragen die in deze sessie aanbod komen.

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/dvdp/senioren.jpg, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/dvdp/senioren.jpg