Skip Navigation Linksdefault

NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling

​Projecten met een uitstekende samenwerking tussen overheden en marktpartijen kunnen tweejaarlijks meedingen naar de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling.​

De jury van de NEPROM-prijs heeft vijf projecten genomineerd voor de editie van 2021. Kerckebosch (Zeist), Strijp-R (Eindhoven), Little C (Rotterdam), De Hallen (Amsterdam) en Grote markt Oostzijde (Groningen) maken kans om op 25 november tot winnaar te worden uitgeroepen tijdens de Dag van de Projectontwikkeling in Den Haag.  

De prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan een gemeente en één of meer marktpartijen gezamenlijk die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd. Een locatieontwikkeling met een grote maatschappelijke impact op de omgeving, die excelleert in leefbaarheid, gebruikswaarde, beleving en duurzaamheid. 

Genomineerde projecten en partijen 
 
Het gaat bij de genomineerde projecten om een samenwerking tussen de volgende partijen: 

  • Kerckebosch van WijkOntwikkelingsMaatschappij (WOM) Kerckebosch, 
    Woningcorporatie Woongoed Zeist en Gemeente Zeist;
  • Strijp-R van Amvest en Gemeente Eindhoven; 
  • Little C van Era Contour, J.P. van Eesteren, Bouwinvest en Gemeente Rotterdam; 
  • De Hallen van TROM, Coöperatie OntwerpJeWoning en Gemeente Amsterdam; 
  • Grote Markt Oostzijde van VolkerWessels Vastgoed, MWPO en Gemeente Groningen. 

De jury is van mening dat deze vijf projecten goede voorbeelden zijn van samenwerking tussen overheden en marktpartijen, en dat de projecten ook architectonisch, stedenbouwkundig en commercieel uitblinken.  

De jury  
Een deskundige jury kijkt met speciale aandacht naar vernieuwende oplossingen en aanpakken die aansluiten op de opgaven van deze tijd. In de jury hebben zitting:  


Josja van der Veer.jpg​​​Geurt.jpg
 Josja van der Veer 
directeur Ruimte & Duurzaamheid, gemeente Amsterdam
Geurt van Randeraat
directeur SITE Urban Development
Maria.jpgRoel.jpg
Maria Piels
​architect, Inbo
​Roel van de Bilt
directeur Rabobank, Real Estate Finance
yasin.jpgIngrid.jpg
​Yasin Torunoglu
wethouder gemeente Eindhoven, winnende gemeente NEPROM-prijs ‘19
​Ingrid de Boer
directeur-bestuurder Woonbedrijf, winnende marktpartij NEPROM-prijs ‘19

Hubert1.jpg
​Hubert Bruls
Burgemeester van Nijmegen
Vice voorzitter VNG​

De NEPROM-prijs 

De NEPROM wil het belang van goede samenwerking tussen overheden en marktpartijen voor de hoogwaardige ontwikkeling van locaties stimuleren. Daartoe heeft zij de NEPROM-prijs in het leven geroepen. Voor deze editie bundelt de NEPROM haar krachten met de Rabobank. De prijs wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt aan een overheidsinstantie(s) en een risicodragende marktpartij(en) gezamenlijk voor een locatie in Nederland. Die locatie is met het beste resultaat (her)ontwikkeld en de betrokken partijen hebben op voorbeeldige wijze samengewerkt. De onderscheiding heeft betrekking op het gehele ontwikkelproces en op het bereikte resultaat.  

Dag van de Projectontwikkeling 
De winnaar van de NEPROM-prijs wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 25 november 2021, Fokker Terminal in Den Haag.  

 

​​​

Downloads