9dd00cc0-d600-418b-ad61-4eccea843463
Event
17 april 2019
Stadsvernieuwers on TOUR
De kennistour Stadsvernieuwers on TOUR is terug van weg geweest. Op 17 april gaat de kennistour naar Almere DUIN, winnaar van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2017.
 
79c15e53-52ec-4786-898d-391b1572a589

Ben jij betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe woonomgevingen en nog niet te oud om te leren? Dan is onze activiteit ‘Stadsvernieuwers on Tour’ echt iets voor jou! Samen met vakgenoten poolshoogte nemen op recent ontwikkelde woninglocaties in de stad; ervaringen en inzichten delen en werken aan je eigen kennis en vaardigheden. ’Stadsvernieuwers on Tour’ is een dag hard werken. Maar dan heb je ook wat! Op 17 april gaan we op onderzoek uit in Almere DUIN.

Over Stadsvernieuwers on TOUR
In ‘Stadsvernieuwers on Tour’ bezoeken we aan de hand van actuele thema’s en ontwikkelingen woningbouwprojecten in stedelijk gebied waar direct betrokkenen (o.a. ontwikkelaars, architecten, gemeente) hun praktijkkennis en ervaringen delen. Ter plekke gaan we met elkaar in gesprek over het vak en innovaties in woningontwikkeling. Van concept- en projectontwikkeling tot marketing en van verkoop/verhuur tot beleving van de woonconsument.

Natuurlijk gaan we op zo’n Tour veel naar buiten en nemen we de projecten zelf onder de loep. We luisteren niet alleen naar bondige presentaties van de specialisten, maar we gaan ook echt in gesprek met de direct betrokkenen om tot de kern van hun project en hun inbreng door te dringen. Geen plaatje met een praatje, maar ‘hoe zit het nu echt?’ We bespreken onderling onze observaties en noteren leerpunten die we onderweg tegen komen. Tijdens een afsluitend ‘werkbuffet’ komen we gezamenlijk tot inzichten, leerpunten en conclusies, die we ook graag met anderen delen.

Op zoek naar de lessen van DUIN
Op 17 april gaan we op zoek naar de lessen van Almere DUIN. Dit doen we met direct betrokkenen van onder meer ontwikkelaar Amvest, stedenbouwkundigen van BVR en landschapsarchitecten van ZUS.

 In 2017 won ZuiderDUIN, een deelgebied van DUIN, de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling.  De jury was onder de indruk van de sterke identiteit van ZuiderDUIN en het onderscheidende woonmilieu dat is ontwikkeld. ‘Het landschap als ultieme drager voor de ontwikkeling, met respect voor het gegroeide bos in combinatie met een ‘man made’ omgeving die een nieuwe laag toevoegt aan de historische inpoldering. Zo leidt het innovatief en conceptueel denken in een uitbreidingsgebied hier echt tot iets extra’s. De gemeentelijke uitvraag was strak omlijnd, maar liet bewust ook de nodige zaken los. Overheid en markt houden elkaar daarmee langjarig in een ‘positieve houdgreep’. Bovendien zijn toekomstige bewoners nauw bij het project betrokken en als ‘ambassadeur’ ingezet. Vanaf het eerste begin is ingezet op het bouwen van een community’, aldus het juryrapport.

Tijdens de TOUR nemen we de gebiedsontwikkeling gezamenlijk uitgebreid onder de loep. Welke factoren zijn van belang om te komen tot een nieuwe woonomgeving en hoe zijn betrokken partijen in Almere DUIN hier mee aan de slag gegaan? Hoe hebben zij dit architectonisch, stedenbouwkundig, landschappelijk en programmatisch uitgewerkt en met welke concepten en woningtypen hebben zij dit gedaan? Wat is de kracht van het gebiedsconcept? En op welke wijze is bij DUIN ingespeeld op de wensen van de woonconsument en hoe is deze verleid? Met deze en andere vragen gaan we ter plekke aan de slag. In een gevarieerd programma met inleidingen, opdrachten en een rondtour.

Het volledige programma vind je binnenkort op deze website

Voor wie?
Deelname aan de kennistour staat open voor iedereen die als professional betrokken is bij de ontwikkeling van nieuwe woonomgevingen en gebiedsontwikkelingen; werkzaam is bij een gemeente, projectontwikkelaar, woningcorporatie, belegger, architectenbureau of makelaar; open staat om te leren van de ervaringen en inzichten van anderen. De meerwaarde van een gemêleerd gezelschap waarin verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd is groot.

Praktische informatie
Datum: woensdag 17 april 2019, 09.30 – 18.00 uur
Plaats: Almere, DUIN.
Kosten: de deelnamekosten aan de Stadsvernieuwers on Tour bedragen € 995,- per persoon (excl. btw). Voor NEPROM-leden bedragen de deelnamekosten  € 795,- per persoon (excl. btw). De kosten zijn inclusief koffie/thee, lunch en dinerbuffet.

Aanmelden
Aanmelden kan door te klikken op de knop 'direct inschrijven' rechtsboven in dit scherm. Er wordt dan naar je e-mailadres gevraagd. Daarna ontvang je een link in je e-mail waarmee je je kan aanmelden voor deze bijeenkomst.

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering na deze periode is het totale deelnamegeld verschuldigd.

dfdd0dc1-0483-4286-b623-d585b7dafeb5