Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
5 december 2018
Masterclass Conceptontwikkeling op volle toeren
​De Masterclass Conceptontwikkeling 2018, die in september in Amsterdam van start ging, draait inmiddels op volle toeren. Naast het startblok in de hoofdstad heeft de groep van 25 vastgoedprofessionals nu ook het tweede blok in Eindhoven en het Stadslab in Almere achter de rug.

”De invulling van de dagen is perfect. Met afwisselende en boeiende presentaties en projectbezoeken op de fiets. Iedereen staat de hele dag ‘aan’. Heel inspirerend!”, aldus een enthousiaste deelnemer. De animo voor de MCCO is fors. Reden voor de NEPROM om de 15e editie van de MCCO al op 14 februari 2019 van start te laten gaan.

Vernieuwing en verfrissing
De masterclass bestaat uit drie 3-daagse blokken, met tussen de blokken door een MCCO Stadslab en een MCCO Atelier. Een gevarieerd programma dat wordt ingevuld met gastsprekers vanuit verschillende disciplines, waarin we aan de slag gaan in workshops en de stad in trekken om projecten en gebieden onder de loep te nemen. Naast gewaardeerde, terugkerende onderdelen heeft iedere editie nieuwe elementen. In Amsterdam stond een bezoek aan de Bijlmer voor het eerst op de rol. In het stadsdeel dat dit jaar haar vijftigjarig bestaan viert, maakten onder meer het gebiedsconcept van het Bajeskwartier en de transformatie van Heesterveld deel uit van het programma.

Nieuw was ook de invulling van het Stadslab, dit jaar in Almere DUIN, winnaar van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2017. Met als thema ‘Verleid de woonconsument’ werd het gebiedsconcept uitgebreid besproken en bekeken samen met de betrokken ontwikkelaar, stedenbouwkundige en landschapsarchitect. Vervolgens kregen de deelnemers een kijkje in de ziel van de woonconsument in een workshop over klantpsychologie door psycholoog Niels Götz.

Werken aan ‘casus on the spot’
Nieuw ten opzichte van voorgaande edities is ook de invulling van de casusopdracht. Waar eerder tussen de blokken door in groepen werd gewerkt aan een fictieve casus, wordt nu in het laatste blok een dag lang gewerkt aan een daadwerkelijke gebiedsopgave van de gemeente Rotterdam. Op deze manier wordt in een ‘pressure cooker’ de denkkracht van de deelnemers ingezet voor een visie op een gebied waar de gemeente potentie in ziet, maar zelf nog niet veel onderzoek naar heeft verricht. Naast het ‘on the spot’ aan de slag gaan met deze casus, werken de deelnemers tijdens de MCCO aan twee huiswerkopdrachten. Deze zijn opgesteld door de bij de MCCO betrokken masters en gaan over drijfveren, ‘unfolden’ en de maatschappelijke waarde van vastgoed. Tijdens de blokken reflecteren zij op de ‘oogst’ van de opdrachten, die individueel en in kleine groepen worden gemaakt. Uit de evaluatie bleek dat het werken aan de eerste opdracht zeer positief werd ervaren. “De terugkoppeling op de huiswerkopdracht vond ik erg goed. Het enthousiasme van de masters werkt aanstekelijk!”, aldus een deelnemer.

Ook MCCO 2019 veelbelovend - meld je nu aan!
Het eerste gedeelte van de lopende MCCO is door de deelnemers beoordeeld met een 8.4. Met name de dynamiek en afwisseling in het programma en het netwerk worden gewaardeerd. Met het MCCO Atelier in Utrecht en het afsluitende blok in Rotterdam hebben de deelnemers nog een aantal leerzame en inspirerende dagen voor de boeg.

Ook voor deelnemers in 2019 hebben we weer een boeiende MCCO in petto. Voor ervaren vastgoedprofessionals die op zoek zijn naar nieuwe tools, inzichten en inspiratie voor het maken van onderscheidende vastgoed- en gebiedsconcepten. Professionals van onder meer BPD, Van Omme & De Groot, ERA Contour, Bouwinvest, Heijmans, Slokker Vastgoed en VORM ontwikkeling hebben zich al aangemeld. Maar er is nog plek. Heb jij interesse om deel te nemen of is de MCCO interessant voor een medewerker in jouw organisatie? Kijk dan hier voor meer informatie.

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/opleidingen/mcco.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/opleidingen/mcco.jpg

Tags