Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
21 september 2021
Desirée Uitzetter dagvoorzitter bij het Smart Urban Festival
Het Smart Urban Festival is hét interactieve event over hoe we gezonde, leefbare en slimme steden en regio’s creëren.

Samenwerken in en aan een slimme stad, dorp of wijk: dus altijd bezig om de leefbaarheid, duurzaamheid, bereikbaarheid, welzijn en economische ontwikkeling te vergroten voor de gebruikers. Het is essentieel voor de stedelijke ontwikkeling en daarover wordt dit inhoudelijke topevent, boordevol inspiratie, ontmoeting en innovaties georganiseerd.

Aanleiding
Het stedelijk gebied is eigenlijk continue in transitie en moet mee bewegen met de ontwikkelingen in de samenleving. Leefbaarheid, kwaliteit van leven en welzijn in de bebouwde omgeving staan daarbij voorop. Zowel technische als niet-technische oplossingen kunnen daarbij bijdragen aan de toekomstige identiteit van een stad. Smart oplossingen brengen veel vragen met zich mee, hoe gaan we om met het ethische vraagstuk? Door de beperkingen van delen van data en de ethische vraag of we wel van alles en iedereen data moeten verzamelen maakt dat smart oplossingen toepassingen nog in de kinderschoenen staat in Nederland.

Met het Smart Urban Festival wordt er ingegaan op al deze vraagstukken. Een veelvoud van ideeën, ontmoetingen en interactie. Een dag vol inspiratie en nieuwe energie. Wat zijn de drijfveren van de steden en hoe kunnen we samen tot duurzame en smart oplossingen komen? 

Opzet
Programma van 12.00 – 17.00 uur. Bekijk hier het volledige programma.  

Tickets
Kan je hier bestellen. Gebruik de kortingscode SMART2021 (geldig t/m 8 november)

Praktische informatie
Dinsdag 2 november 2021
Ontvangst : 11.15
Start programma: 12.00 uur
Locatie: Room Mate Bruno & De Foodhallen, Rotterdam


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/SUF.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/SUF.jpg

Tags