Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
20 april 2021
Vijf tips voor goede tenders
Deze vijf tips vormen samen een compacte samenvatting van de belangrijkste aandachtspunten uit de Reiswijzer Gebiedsontwikkeling, volgens projectontwikkelaars.

Een tender is een van de manieren waarop grondeigenaren een projectontwikkelaar kunnen selecteren. Het winnen van de tender is het begin van een vaak langjarige samenwerking met de betreffende grondeigenaar (veelal gemeenten, maar ook andere overheden en bijvoorbeeld woningcorporaties). Beide partijen zijn daarom gebaat bij een zo goed mogelijk begin van deze relatie.

Tenderprocedures zijn al jaren één van de aandachtsvelden van de NEPROM. In 2019 brachten we voor de vierde keer de Reiswijzer Gebiedsontwikkeling uit, deze keer samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Bouwend Nederland en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Een vergadering van de commissie Woningmarkt met twee gemeenten over het selecteren van marktpartijen, leidde tot een brochure met vijf tips voor een zorgvuldig tenderproces. Drie tips gaan over een goede voorbereiding en twee tips over een goede uitvoering.

Met deze vijf tips voor goede tenders beogen we bij te dragen aan goede en door iedereen gedragen tenders. De tips vormen een compacte samenvatting van de belangrijkste aandachtspunten uit de Reiswijzer Gebiedsontwikkeling, volgens projectontwikkelaars. Voor verdere verdieping zijn per tip verwijzingen opgenomen naar de Reiswijzer. Doe er je voordeel mee!

Reageren of vragen?
Neem contact op met Margriet Schepman.


 


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/BajeskwartierAM.jpg, Bajeskwartier, Amsterdam. Ontwikkelaar AM.

Tags