c09658ca-5eed-468c-9f7c-5724f920ce0b
Opleiding
14 februari 2019
Masterclass Conceptontwikkeling ronde 15

Tools en inspiratie voor onderscheidende vastgoed- en gebiedsconcepten. Het ontwikkelen van krachtige en overtuigende concepten is een complex proces. Het vergt creativiteit, kennis, visie en realiteitszin. Tijdens de Masterclass Conceptontwikkeling leer je hoe conceptontwikkeling werkt en ga je aan de slag met actuele uitdagingen.

d69feb45-d48d-4102-8905-abded93c9b36

Docenten en gastsprekers uit de praktijk stimuleren je om op een andere manier naar projecten te kijken, je te laten verrassen en je blik te verbreden. Tijdens de locatiebezoeken word je geconfronteerd met inspirerende praktijkvoorbeelden. Het is een mix van leren, zien, doen en beleven. Je maakt je persoonlijke toolbox als vastgoedprofessional compleet met direct toepasbare methoden en technieken.


Waarom deze masterclass? 

  • Leer hoe je sterke en onderscheidende vastgoedconcepten ontwikkelt.
  • Vul je toolbox met handige methoden en technieken voor de ontwikkelfase.
  • Laat je inspireren door actuele voorbeelden van nieuwe en gerealiseerde concepten.

Voor wie?

Heb je een aantal jaren ervaring als vastgoedprofessional en ben je toe aan vernieuwing en verdieping? Wil je andere dimensies van je vakgebied leren kennen, een volgende stap in je carrière zetten of ben je op zoek naar inspiratie? Ben je betrokken bij de beginfase van projecten of gebiedsontwikkeling, bijvoorbeeld bij een ontwikkelaar, gemeente, bouwer of woningcorporatie en wil je je verder ontwikkelen? Dan is deze masterclass iets voor jou. 

De docenten: toppers uit de praktijk

Toonaangevende architecten, conceptontwikkelaars, stedenbouwers en vastgoedexperts nemen delen van het programma voor hun rekening. Stuk voor stuk toppers op hun eigen terrein. De docenten en gastsprekers zijn met zorg geselecteerd op hun vakkennis, visie en praktijkervaring. Hun taak is deelnemers te inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden en hen te prikkelen om breder te kijken. De masterclass wordt begeleid door Paul Splinter en hoofddocent Bas van Schelven.

Bouwstenen van het programma

Jaarlijks wordt de Masterclass Conceptontwikkeling opnieuw vormgegeven. Bekijk het programma voor de editie 2018-2019. De belangrijkste bouwstenen van het programma zijn:

  • De toolbox van de conceptontwikkelaar;
  • Concepten in de praktijk: vastgoed- en gebiedsconcepten;
  • Conceptmatig ontwikkelen en de implementatie van concepten;
  • Je rol als ontwikkelaar, reflectie op attitude, competenties, persoonlijke effectiviteit;
  • Nieuwe inzichten direct toepassen: samen werken aan een eindcasus.

Praktische informatie

Startdatum Masterclass Conceptontwikkeling: donderdag 14 februari 2019. De masterclass duurt zes maanden (februari 2019 t/m juni 2019). Er zijn drie blokken van drie dagen, aangevuld met twee losse dagen: 14 t/m 16 februari 2019 (blok I), vrijdag 15 maart 2019 (MCCO Stadslab), 11 t/m 13 april 2019 (blok II), vrijdag 17 mei 2019 (MCCO Atelier), 13 t/m 15 juni 2019 (blok III).   

Kosten

Ledenprijs: € 4.950,- excl. BTW 
Prijs voor niet-leden: € 5.750,- excl. BTW
Verblijfkosten: € 2.000,- excl. BTW 


Doe mee

Schrijf je direct in door het aanmeldingsformulier in te vullen en op te sturen naar opleidingen@neprom.nl. Of reserveer alvast je plaats in de Masterclass Conceptontwikkeling door een mail met je contactgegevens te sturen naar opleidingen@neprom.nl o.v.v. 'optie masterclass conceptontwikkeling'. 

Ben je tenminste drie jaar in dienst van de rijksoverheid? Dan is de kans groot dat je gebruik kunt maken van een scholing subsidie van maximaal €1.000! Bekijk de voor?waarden van de scholingsregeling Blik vooruit.?

ba924b95-e836-4ca5-aa36-b45e20781cbd