5334e156-b738-4a3e-8a78-95c856c13461
Opleiding
7 februari 2019
Leergang Projectontwikkeling ronde 119

Al 30 jaar lang staat de Leergang Projectontwikkeling garant voor actuele vakkennis. Ben jij ook op zoek naar bredere bagage op het gebied van vastgoed- en locatieontwikkeling? Dan is deze gerenommeerde leergang wellicht iets voor jou.

a26fa27a-ea71-437b-9652-affcddb41554

Waarom deze leergang?
Als professional op het gebied van locatie- en projectontwikkeling wordt er veel van je gevraagd. Zo heb je te maken met vele actoren, belangen en wet- en regelgeving. Om locatie- en projectontwikkeling te laten slagen is goede samenwerking tussen de verschillende actoren dan ook cruciaal. Dat vraagt om de nodige bagage, zeker in een tijd waarin kennis en creativiteit doorslaggevende succesfactoren zijn. De Leergang Projectontwikkeling biedt deze rugzak die je van A tot Z inzicht geeft in het vak en in de werkwijze van de verschillende actoren die bij project- en locatieontwikkeling zijn betrokken. De kennis die wordt opgedaan wordt bovendien direct toegepast in een casusopdracht die gedurende de leergang in groepen wordt gemaakt. Niet alleen doe je veel kennis op bij de Leergang, het is ook een uitstekende versterking voor je netwerk in de branche die bijdraagt aan het begrip voor de belangen van de verschillende spelers.

Welke onderwerpen komen aan bod?
In vier blokken van twee dagen doorlopen we het hele vastgoedontwikkelingsproces. Van het bepalen van de kaders, het rond rekenen van een ontwerp, het managen van het traject met de bijbehorende spelregels tot en met de realisatie. Per blok wordt een onderdeel op hoofdlijnen behandeld en komen alle do’s en don’ts aan bod.

Wie zijn de docenten?
Ruim 20 specialisten uit de praktijk van publieke en private zijde zetten al hun kennis enervaring in om jou te inspireren en wegwijs te maken, waaronder: Richard Reulink (DVP Planontwikkeling), Françoise Dechense (Multi)  Wilco van Oosten (Inbo Architecten), Pierre van Rossum (gemeente Amsterdam), Redmar Wolf (Baker McKenzie), Phillip Smits (Blauwhoed), Pascal Sijstermans (Sumsonite), Maartje Luisman en Esther Vlaswinkel (SVP), Boris van der Gijp (Syntrus Achmea RE & Finance), Rob van Kalmthout (Heijmans Vastgoed), Erik Faber (Fakton), Roger Kersten (AKRO Consult), Bas van de Griendt, Jan van Duijvendijk (Barnsteen Advocatuur), Frank Heyligers (Sumsonite), Erika Samuels Brusse (SOURCE Attorneys-at-Law), Robert Dackus (3W Real Estate), Antoinette Kemper (Rebel Group), Rutger Grotenhuis (Rebel Group), Paul Kerckhoffs (Loyens & Loeff), Rene Scherpenisse (Tiwos).

Voor wie is de leergang bedoeld?
De leergang is bedoeld voor alle medewerkers van projectontwikkelingsmaatschappijen (projectontwikkelaars, planeconomen en bijvoorbeeld ook HR en marketing) en voor iedereen die bij beleggers, gemeenten, corporaties, ontwerpbureaus of adviesbureaus bij het vastgoedproces betrokken is. Naast medewerkers van NEPROM-leden zijn ook deelnemers van niet-leden, overheden en corporaties welkom. Dat draagt bij aan het wederzijdse begrip en vergroot het netwerk van de deelnemers. Deelnemers hebben naast een afgeronde HBO-opleiding minimaal twee jaar relevante werkervaring.

Casus
Tijdens de Leergang Projectontwikkeling wordt veel kennis overgedragen door praktijkdocenten. De Leergang kent geen tentamens. Om een praktische aanvulling te geven aan de opgedane theoretische kennis werk je samen met een aantal medecursisten aan een casus. De leergang wordt afgesloten met presentatie van de casus aan een jury. De casusgroepen bestaan uit 4-6 deelnemers met een zo divers mogelijke achtergrond. Bij aanvang van de leergang word je geïnformeerd over de samenstelling van jouw groep en krijg je de casus uitgereikt.

Je werkt de casus samen met je groep uit. In het tweede blok krijg je een uitgebreide toelichting op de casus en kun je alvast met je groep aan de slag. Tijdens de leergang zijn een aantal dagdelen gereserveerd voor het werken aan de casus met jouw groep. Buiten de lesblokken ga je ook aan de slag met je groep en bezoek je de locatie van de casus. Je verzamelt samen met je groep informatie en jullie doen voorbereidend werk voor het maken van een investeringsvoorstel en de presentatie van de casus. Naast de hiervoor bestemde lesblokken vergt de casus nog een redelijke tijdsinvestering.

Praktijkexcursie 
Als onderdeel van de leergang ga je een ochtend op praktijkexcursie door de stad Utrecht. Op de fiets. Daarnaast krijgen jullie een rondleiding van de projectleider van het project Crailo in Bussum als we daar verblijven tijdens het 2e lesblok. Ook dan gaan we met de fiets.

Datum, locatie en kosten
4 blokken + 3 dagen met een doorlooptijd van 4 tot 5 maanden. Jaarlijks starten we met 2 leergangen in het voorjaar en twee leergangen in het najaar. De data voor de leergang ronde 119 in het voorjaar zijn.

Voorjaar 2019 - Ronde 119

Blok 1
7 februari (09.30 - 21.30 uur)
Overnachting Zeist
8 februari (09.30 - 20.30 uur)

Blok 2
14 maart (09.30 uur - 21.30 uur)
Overnachting Bussum
15 maart (09.30 uur - 20.30 uur)

Blok 3
29 maart (09.00 uur - 17.00 uur)

Blok 4
11 april (09.30 - 21.30 uur)
Overnachting Zeist
12 april (09.30 - 20.30 uur)

Blok 5
9 mei (09.30 - 21.30 uur)
Overnachting Zeist
10 mei (09.30 - 20.30 uur)

Blok 6 (Casusdag)
24 mei (09.00 - 17.00 uur)

Blok 7 (Eindpresentaties)
14 juni (09.00 - 15.00 uur)

 

Deze leergang is uitgebreid met 2 dagdelen over Vaardigheden (Blok 2-2). Nadere info hierover volgt.

Cursusprijs: € 4600,- (excl. btw en arrangementen, incl. cursusmateriaal) voor leden van de NEPROM en € 5.300,- (excl. btw en arrangementen, incl. cursusmateriaal) voor niet leden.

Verblijfskosten: € 1.500,- (excl. btw) in totaal (voor alle overnachtingen, lunches en diners tijdens de Leergang Projectontwikkeling).

Cursuslocatie: Hotel Oud London in Zeist en blok 2 en blok 2 NH Hotel Jan Tabak in Bussum

Deelnemers ontvangen de volgende boeken: het Handboek Projectontwikkeling van de NEPROM, Zo werkt gebiedsontwikkeling,
Vastgoedrekenen met spreadsheets, Onroerende zaken, btw en overdrachtsbelasting. Daarnaast ontvangen zij aanvullende actuele artikelen

Interesse?
Wil je je aanmelden voor een van onze leergangen? Klik dan op de knop 'direct inschrijven' in de rechterkolom van deze pagina. Zodra we je gegevens hebben ontvangen, ontvang je een bevestiging van je registratie en zal er gevraagd worden naar je cv en motivatie.

Optie nemen?
Wil je meedoen maar wacht je nog op toestemming van je leidinggevende of wil je er nog even over nadenken? Dan kun je een optie nemen op een deelnemersplaats. Mail dan “optie nemen deelname LPO “ naar opleidingen@neprom.nl

Ben je tenminste drie jaar in dienst van de rijksoverheid? Dan is de kans groot dat je gebruik kunt maken van een scholing subsidie van maximaal €1.000! Bekijk de voorwaarden van de scholingsregeling Blik vooruit. 

4feb2e55-cae8-4baf-bd49-a80013c700ae