Skip Navigation LinksDefault

Programma

​Momenteel zijn we druk bezig met het invullen en vormgeven van het programma van ​de Dag van de Projectontwikkeling 2024. ​

Dagprogramma
09:00
Ontvangst met koffie en thee
10:00
Waar woorden tot leven komen

​Roziena Salihu is een multidisciplinaire maker waarbij het woord haar uitgangspunt is, zowel geschreven als gesproken. Verhalen, fictie, gedichten en zelfs korte documentaires en programma’s. De van oorsprong Ghanees-Nederlandse Roziena werd geboren in de polder, maar is inmiddels een bekende naam in de spoken word-scene.

​​

10:05
Welkom en opening
10:15
Vraaggesprek met minister Hugo de Jonge

​Tijdens het driegesprek met Desirée Uitzetter (voorzitter NEPROM) en Martin van Rijn (voorzitter Aedes) op de DVDP 2023 werd er gesproken over de noodzaak om de woningbouwproductie te intensiveren en betaalbaar te houden. De minister benadrukte het belang van hernieuwde regie, snelle procedures en beschikbare locaties. Dit jaar is De Jonge er opnieuw bij om kort te bespreken waar we staan en om antwoord te geven op een aantal prangende vragen. 

10:30
Environmental AI Botnet

​Milan Meyberg is een visionaire conceptontwikkelaar en duurzaamheidstrateeg die zijn creatieve talenten heeft gewijd aan het creëren van een duurzame wereld. Zijn unieke 'out of the box' denkwijze heeft hem al 14 prijzen en onderscheidingen opgeleverd. Centraal in zijn optreden staat het baanbrekende concept van een 'Environmental AI Botnet'; Een paradigma-verschuivend AI-systeem dat de natuur in staat stelt om te spreken middels ecosysteem vertegenwoordigende Avatars.

11:15
Koffie/thee break
13:00
Lunch
14:00
Klimaatneutraal in 2050

​De voormalig politicus Diederik Samsom vertelt tijdens de DVDP over het ambitieuze plan om Europa tot het eerste klimaatneutrale continent te transformeren met netto 0 uitstoot van broeikasgassen in 2050. Waar staan we nu en met welke uitdagingen krijgen we als sector nog te maken? 

14:20
Uitreiking NEPROM-prijs
14:50
Koffie/thee break
16:30
Borrel