Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
10 juni 2019
"Mijn nieuwe kennis kan ik direct in praktijk brengen"
Nog niet zo lang geleden maakte Auke Kuipers de overstap van projectleider naar projectontwikkelaar bij Woonpalet in Zeewolde.

Nog niet zo lang geleden maakte hij de overstap van projectleider naar projectontwikkelaar bij Woonpalet in Zeewolde. Zeewolde is de jongste gemeente van Nederland. Een echte groeigemeente in de weidsheid van de polder. De grote opgave voor de woningcorporatie is sociale woningbouw.

"Mijn vertrekkende collega raadde mij aan om de Leergang Projectontwikkeling te volgen. Als projectleider vastgoed ken ik natuurlijk het realisatieproces op mijn duimpje. Maar het vak ontwikkelen kende ik niet, en met name conceptontwikkeling was totaal nieuw voor mij. Dat wilde ik graag leren."

Was dit voor jou het beste moment om deze opleiding te volgen?
"Vooraf hebben daar wel over gesproken: meteen beginnen met studie of is het verstandiger om eerst ervaring op te doen als ontwikkelaar? Achteraf ben ik enorm blij met deze keuze. Want door de sterk toegenomen vraag naar woningen zijn er ineens extra ontwikkelprojecten in Zeewolde. Veel meer dan voorzien. Ik kan mijn kennis dus direct in praktijk brengen!"

Wat heb je geleerd?
"Heel veel: kennis, vaardigheden, zelf aan de slag met een casus. De opleiding is heel breed opgezet. Wij, van woningcorporaties zijn wellicht minder breed georiënteerd. Ik vond het een echte eye-opener om kennis te maken met de overwegingen van andere partijen: bouwers, gemeente, commerciële ontwikkelaars enzovoort. Ik ontdekte hoe creatief het vak ontwikkelen eigenlijk is. Om iets bijzonders neer te zetten moet je out of the box denken. Mijn beeld van 'de snelle jongens', de commerciële projectontwikkelaars, heb ik grondig bijgesteld."

Heeft de opleiding je verrast?
"Behoorlijk, het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik herinner me nog de eerste dag. Het tempo lag enorm hoog, in korte tijd werd er veel stof behandeld die nieuw was voor mij. 'Wow, wat gebeurt hier?' dacht ik. Maar uiteindelijk is zo'n opleiding vooral inspirerend. Je krijgt veel informatie en tools die je direct kunt inzetten in je werk."

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/opleidingen/Leergang%20PO%20Auke%20Kuipers286.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/opleidingen/Leergang%20PO%20Auke%20Kuipers286.jpg

Tags