Skip Navigation Linksdefault

Leergang Projectontwikkeling
Al 30 jaar lang staat de Leergang Projectontwikkeling garant voor actuele vakkennis. Ben jij ook op zoek naar bredere bagage op het gebied van vastgoed- en locatieontwikkeling? Dan is deze gerenommeerde leergang wellicht iets voor jou. 

​Heb je interesse in de LPO?

Per jaar vinden er 4 LPO rondes plaats met 25 deelnemers. Voor 2022 zitten alle 4 de rondes al vol. Het duurt dus nog even voordat je deel kunt nemen. Wel kan je je aanmelden voor de wachtlijst voor een plek in 2023. Zodra de data bekend zijn zullen wij je informeren. 
Je ontvangt vanuit de NEPROM een mail met de link naar de website met de nieuwe data, zodat je je direct kunt aanmelden voor één van de rondes in 2023.

Heb je interesse in deelname? Mail dan naar opleidingen@neprom.nl o.v.v. Wachtlijst LPO. 

Waarom deze leergang?

Als professional op het gebied van locatie- en projectontwikkeling wordt er veel van je gevraagd. Zo heb je te maken met vele actoren, belangen en wet- en regelgeving. Om locatie- en projectontwikkeling te laten slagen is goede samenwerking tussen de verschillende actoren dan ook cruciaal. Dat vraagt om de nodige bagage, zeker in een tijd waarin kennis en creativiteit doorslaggevende succesfactoren zijn. De Leergang Projectontwikkeling biedt deze rugzak die je van A tot Z inzicht geeft in het vak en in de werkwijze van de verschillende actoren die bij project- en locatieontwikkeling zijn betrokken. De kennis die wordt opgedaan wordt bovendien direct toegepast in een casusopdracht die gedurende de leergang in groepen wordt gemaakt. Niet alleen doe je veel kennis op bij de Leergang, het is ook een uitstekende versterking voor je netwerk in de branche die bijdraagt aan het begrip voor de belangen van de verschillende spelers.

Welke onderwerpen komen aan bod?

In vier blokken van twee dagen doorlopen we het hele vastgoedontwikkelingsproces. Van het bepalen van de kaders, het rond rekenen van een ontwerp, het managen van het traject met de bijbehorende spelregels tot en met de realisatie. Per blok wordt een onderdeel op hoofdlijnen behandeld en komen alle do’s en don’ts aan bod.

Wie zijn de docenten?

Ruim 20 specialisten uit de praktijk van publieke en private zijde zetten al hun kennis en ervaring in om jou te inspireren en wegwijs te maken, waaronder: Richard Reulink (IDVR Planontwikkeling & Vastgoedadvies B.V.), Françoise Dechense (DECHESNE the company BV), Marjolein van Bekhoven en Ralph van der Kooij (Loyens & Loeff), Wilco van Oosten (Inbo Architecten), Redmar Wolf (Baker McKenzie), Pascal Sijstermans (Sumcity Advisory), Boris van der Gijp (Syntrus Achmea RE & Finance), Erik Faber (Fakton), Sven Schroots en Hélène Schepens​ (AKRO Consult), Bas van de Griendt,(Stratego Advies), Jan van Duijvendijk (Barnsteen Advocatuur), Frank Heyligers (Sumcity Advisory), Erika Samuels Brusse (SOURCE.Law), Robert Dackus (3W Real Estate), Antoinette Kemper (Rebel Group), Rutger te Grotenhuis (Rebel Finance & Transactions B.V), Sylvia Banning (Banning Projects), Leon Bobbe (de Key), Bert van Eekelen (VPR Consultants), Frank Scherrenberg (Target Result), Christiaan Cooriman (Heijmans), Rob van Kalmthout (RebelGroup), Pieter Klomp (Gemeente Amsterdam), Jeroen Dirckx (KCAP), Tineke Groenewegen (Blauwhoed), Hester van Buren (Rochdale), Gijsbert Koren (Hoe Dan Wel Wonen) en Menno Moersman (Inbo Architecten) (bij Wilco van Oosten). ​

De leergang wordt begeleid door de 2 hoofddocenten Françoise Dechesne (DECHESNE the company BV /NEPROM)​ en Hella Hendriks (Hendriks CPO/NEPROM).​

Voor wie is de leergang bedoeld?

De leergang is bedoeld voor alle medewerkers van projectontwikkelingsmaatschappijen (projectontwikkelaars, planeconomen en bijvoorbeeld ook HR en marketing) en voor iedereen die bij beleggers, gemeenten, corporaties, ontwerpbureaus of adviesbureaus bij het vastgoedproces betrokken is. Naast medewerkers van NEPROM-leden zijn ook deelnemers van niet-leden, overheden en corporaties welkom. Dat draagt bij aan het wederzijdse begrip en vergroot het netwerk van de deelnemers. Deelnemers hebben naast een afgeronde HBO-opleiding minimaal twee jaar relevante werkervaring.​
 

Casus

Tijdens de Leergang Projectontwikkeling wordt veel kennis overgedragen door praktijkdocenten. De Leergang kent geen tentamens. Om een praktische aanvulling te geven aan de opgedane theoretische kennis werk je samen met een aantal medecursisten aan een casus. De leergang wordt afgesloten met presentatie van de casus aan een jury. De casusgroepen bestaan uit 4-6 deelnemers met een zo divers mogelijke achtergrond. Bij aanvang van de leergang word je geïnformeerd over de samenstelling van jouw groep en krijg je de casus uitgereikt.

Je werkt de casus samen met je groep uit. In het tweede blok krijg je een uitgebreide toelichting op de casus en kun je alvast met je groep aan de slag. Tijdens de leergang zijn een aantal dagdelen gereserveerd voor het werken aan de casus met jouw groep. Buiten de lesblokken ga je ook aan de slag met je groep en bezoek je de locatie van de casus. Je verzamelt samen met je groep informatie en jullie doen voorbereidend werk voor het maken van een investeringsvoorstel en de presentatie van de casus. Naast de hiervoor bestemde lesblokken vergt de casus nog een redelijke tijdsinvestering.

 
Aanmelden
Voor meer informatie klik dan in de rechterkolom van deze pagina op één van de startdata van de leergang en meld je aan. ​