Skip Navigation Linksdefault

Juridische aspecten van Projectontwikkeling
Als niet juridisch geschoolde medewerker bij een projectontwikkelaar is het soms lastig de risico’s of gevolgen van juridische kwesties goed in te schatten. In deze cursus maken docenten je wegwijs in de meest elementaire en belangrijkste aspecten van het contractenrecht en de bouwregelgeving, met de focus op de projectontwikkelingspraktijk. Je leert waar je bij een project op moet letten, waar de juridische en fiscale valkuilen zitten en hoe je jezelf het beste tegen de risico’s kunt indekken.​

​Wat is het doel van de cursus?

Het is niet de bedoeling om een “halve jurist” van je te maken. De cursus gaat niet dieper dan nodig. Het gaat erom dat je met de basiskennis die je in deze cursus opdoet binnen je vakgebied (nog) beter in staat zult zijn om de risico’s te signaleren en te beheersen.

Inhoud van de cursus

In de cursus maken docenten je wegwijs in de meest elementaire en belangrijke aspecten van het contractenrecht en de bouwregelgeving, met de focus op de projectontwikkelingspraktijk. Je leert waar je bij een project op moet letten, waar de juridische en fiscale valkuilen zitten en hoe je jezelf het beste tegen de risico’s kunt indekken.

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:
  • Grondverwerving en samenwerken met gemeenten, door Georg Huith (Croon Advocaten​)
  • Omgevingsrecht, door Erika Samuels Brusse (Source.law)
  • Verkoop aan de consument, door Evelien Bruggeman (IBR) 
  • Verkoop aan de belegger, door Karen Quist (Quist Legal)
  • Fiscale Aspecten, door René van der Paardt (AKD)​

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor de niet juridisch geschoolde medewerkers bij een projectontwikkelaar, zoals bijvoorbeeld projectmanagers, commercieel managers, financieel managers, medewerkers marketing en verhuur, technisch medewerkers.

Praktische informatie

Data: n.t.b. (april 2021)​
Locatie: volgt zsm
Kosten: € 1.295,- per persoon (excl. btw). Voor NEPROM-leden € 995,- per persoon (excl. btw). De kosten zijn inclusief koffie/thee en lunches.

Aanmelden

Aanmelden kan door in de rechterkolom op de datum te klikken en daarna op de button 'Registreer je hier'. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering na deze periode is het totale deelnamegeld verschuldigd.

Interesse

Je kunt vrijblijvend een optie nemen door een email te sturen aan opleidingen@neprom.nlo.v.v. 'Interesse Juridische aspecten van Projectontwikkeling 2020' met je contactgegevens. Wij houden je dan op de hoogte.

Ben je tenminste drie jaar in dienst van de rijksoverheid? Dan is de kans groot dat je gebruik kunt maken van een scholing subsidie van maximaal €1.000! Bekijk de voorwaarden van de scholingsregeling Blik vooruit.

d76fe8f9-6d27-4ac4-9d61-0dfe7ed05aba
Data
Geen data beschikbaar...