Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
27 september 2018
"Rijk moet regie terugpakken"
​Er is wel een Nationale Woonagenda, maar er is geen concreet plan zoals destijds met de Vinex. Dat zei NEPROM-directeur Jan Fokkema vanochtend bij BNR.

BNR interviewde Jan Fokkema over de toenemende problemen op de woningmarkt. Het gebrek aan centrale regie vergroot de kans dat de het woningtekort in de komende jaren verder zal oplopen. Op papier is er ruimte beschikbaar om te bouwen, maar in de praktijk kost het veel tijd en moeite om bijvoorbeeld een bedrijventerrein bouwrijp te maken.

"Jaarlijks 75 duizend nieuwe woningen? Dat gaat niet lukken, en ook de komende jaren niet", aldus Jan Fokkema. "Het Rijk roept wel van alles, maar er worden te weinig middelen vrijgemaakt. En dat terwijl de opgave veel ingewikkelder is dan 25 jaar geleden. Er moeten locaties gevonden worden, er moet geld komen en het Rijk moet de regie terugpakken en prestatieafspraken met de gemeenten maken."

Luister naar het BNR-interview 

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/bouwmeesters.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/bouwmeesters.jpg

Tags