Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/park-2020.jpg
Nieuws
17 mei 2013
“Duurzaamheid doe je niet voor de bühne”
De tweede NEPROM Masterclass Duurzaam Ontwikkelen had een zeer gevarieerd deelnemersveld. Desalniettemin - of misschien juist daarom - zijn de reacties na afloop unaniem positief. Een terugblik.

"Ik heb geleerd dat duurzaamheid geen trucje is", "Duurzaamheid begint met je eigen overtuiging": het zijn enkele reacties van enthousiaste deelnemers aan de tweede NEPROM Masterclass Duurzaam Ontwikkelen. De Masterclass biedt vastgoedprofessionals handvatten om duurzaamheid écht te verankeren in projecten en in de eigen organisatie.

Projectontwikkelaars, een vastgoedfinancier, een corporatiebestuurder, een procesmanager bij een provincie: het deelnemersveld aan de tweede NEPROM Masterclass Duurzaam Ontwikkelen was zeer gevarieerd. Allen staan ze voor de belangrijke opgave om duurzame steden en gebieden te ontwikkelen.

Hoofddocent Bas van de Griendt (Bouwfonds Ontwikkeling): "In de vastgoedsector valt vaak de term duurzaamheid, maar toepassing in de praktijk is geen sinecure. De Masterclass biedt de deelnemers tools om duurzaamheid werkelijk te verankeren in projecten en in de eigen organisatie. Niet alleen is er aandacht voor de inhoud en techniek, maar vooral ook voor het proces om duurzaam ontwikkelen effectief te managen, te vermarkten en te financieren.”

Lees het volledige verslag “Duurzaamheid doe je niet voor de bühne”.