Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/lara-muller.jpg
Nieuws
15 december 2015
‘Duurzaamheid gaat over toekomstbestendigheid en impact’
De eerste belangstellenden voor de 2-daagse Mastercourse Duurzaam Ontwikkelen hebben zich aangediend.

De eerste aanmeldingen voor de 2-daagse Mastercourse Duurzaam Ontwikkelen hebben zich aangediend. In het programma, dat plaatsvindt op 10 en 31 maart, ontvangen we een keur aan praktijkdeskundigen.

Zo gaan we met wethouder Isabelle Diks (gemeente Leeuwarden) en Lara Muller (Onimpact, vml. hoofd MVO Corio, foto) in gesprek over eisen die opdrachtgevers stellen aan duurzaamheid. Lara Muller blikt vast vooruit: 

“Duurzaamheid gaat bovenal over toekomstbestendigheid en impact. Hoe kunnen wij een gebouwde omgeving creëren die relevant, vitaal en waardevol is? Voor huidige gebruikers èn toekomstige generaties. Deze opgave gaat dus zeker niet alleen over milieu, energie en CO2. Het gaat ook over gebouwen die zich onderscheiden door een positieve impact te hebben op mensen in termen van gezondheid, welzijn, productiviteit en geluk. People, Planet èn Profit in één concept. Dat is wat opdrachtgevers verwachten en dat is waar de echte business case van duurzaamheid ligt”, aldus Lara Muller.

Andere ervaringsdeskundigen die aan bod komen zijn onder meer Onno Dwars (VolkerWessels Vastgoed), Cees van der Spek (OVG), Jurgen van Laarschot (Eigen Haard) en Marius Heijn (ERA Contour) maar er zijn ook frisse blikken van buiten ons vakgebied. Zo houdt filosoof Bas Haring ons een spiegel voor en gaat met ons in gesprek over het waarom van duurzaamheid.

Gedragswetenschapper Bert Pol (Tabula Rasa / University of Twente, Faculty of Behavioural, Management and Social Sciences) levert een bijdrage aan het onderdeel 'consument en duurzaamheid'.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.neprom.nl/mcdo