Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/bestemmingsplan.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/bestemmingsplan.jpg
Nieuws
6 maart 2019
​Handig overzicht kostenverhaal en reactie op Aanvullingswet Grondeigendom
​​De NEPROM is met een aantal toegewijde leden, en samen met de VNG, intensief betrokken geweest bij de totstandkoming van het voorstel voor de Aanvullingswet grondeigendom.

​​De NEPROM is met een aantal toegewijde leden, en samen met de VNG, intensief betrokken geweest bij de totstandkoming van het voorstel voor de Aanvullingswet grondeigendom. Daarin is onder andere het onderwerp kostenverhaal geregeld. Het voorstel gaat behandeld worden, en kan nog gewijzigd worden door de Tweede Kamer. We hebben de Minister en de Tweede Kamer geïnformeerd over ons standpunt. Onze reactie is positief. Wel moet een aantal essentiële punten nog worden uitgewerkt in lagere regelgeving en in een handreiking kostenverhaal. Dus een totaaloverzicht is er nog niet. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met de Rijksoverheid en de VNG voor het vervolg. 

Wil je op hoofdlijnen weten hoe het kostenverhaal onder de Omgevingswet gaat werken en wat er in de aanloop daar naartoe nog gaat gebeuren? Raadpleeg dan deze handzame schematische samenvatting.

Vragen of suggesties? Neem contact op met Nicolette Zandvliet (070 - 3370 335).​

Tags