Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/dag-van-de-duurzaamheid.jpg
Nieuws
10 oktober 2012
“Investeer juist nu in duurzaam ontwikkelen”
Na een geslaagde NEPROM Masterclass Duurzaam Ontwikkelen in 2011 start op 22 november de nieuwe editie.

Na een geslaagde NEPROM Masterclass Duurzaam Ontwikkelen in 2011 start op 22 november de nieuwe editie.

NEPROM-bestuurslid Stefan Schuwer (Ymere) benadrukt het belang van de masterclass: “Juist in deze tijd waarin we als projectontwikkelaars onze toegevoegde waarde meer dan ooit moeten benadrukken, moet het eigenlijk vanzelfsprekend zijn dat het begrip "duurzaamheid" een vaste waarde is waarop we sturen. Net zo vanzelfsprekend als het sturen op de conceptuele kwaliteit en financiële renderendheid van onze projecten”.
 
Professionals van onder meer Bouwfonds, AM, Corio, VolkerWessels, Ymere, Portaal, Heijmans, Provincie Noord-Brabant, Dura Vermeer en BAM hebben zich al aangemeld maar we hebben nog plaatsen beschikbaar. Sluit u zich bij hen aan?
 
Deelnemers aan de 2011 editie van de masterclass kijken met plezier terug en brengen de opgedane kennis in de praktijk.

“Kennis opdoen over duurzaam ontwikkelen is juist nu van groot belang. Een transitie in projectontwikkeling is onvermijdelijk. In dat opzicht kun je volgens mij beter voorop lopen dan er achteraan hollen. De masterclass heeft daar zeker aan bijgedragen. Het programma was verrassend breed en laat zien dat ‘duurzaamheid’ vele gezichten kent. Grootste meerwaarde voor mij was dat het voorbij de techniek en regeldrang ging. Een aantal sprekers heeft laten zien dat je veel verder/groter moet denken om stapjes te kunnen maken.” 
Harwil de Jonge, oud-deelnemer (Heijmans).

Het ontwikkelen van duurzame steden is dé opgave waar betrokken partijen samen met gebruikers mee aan de slag moeten. Bij vastgoed- en gebiedsontwikkelingen wordt het begrip ‘duurzaamheid’ vaak gebezigd maar daadwerkelijke toepassing in de praktijk blijkt geen sinecure.

“We moeten nu de slag maken duurzaam ontwikkelen te verinnerlijken en écht verankeren in onze organisaties en projecten. De masterclass Duurzaam Ontwikkelen biedt hiervoor concrete handvatten. Het enthousiasme van de deelnemers aan de eerste masterclass van vorig jaar motiveert ons om ook de tweede editie tot een succes te maken. Dat ook de docenten maar weer al te graag een bijdrage willen leveren is een goede voorbode.” 
Bas van de Griendt, hoofddocent

De masterclass bestaat uit drie intensieve blokken van drie dagen (november 2012, januari en maart 2013). 

Kijk voor meer ervaringen van oud-deelnemers, het programma en aanmelding op de MCDO-pagina

Tags