Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/JopFackeldeyST.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/JopFackeldeyST.jpg
Nieuws
10 oktober 2018
​Jop Fackeldey boegbeeld programma Stedelijke Transformatie
Jop Fackeldey, die als voormalig voorzitter van de fysieke pijler van het G40 Stedennetwerk één van de initiatiefnemers van het programma Stedelijke Transformatie was, is sinds kort boegbeeld van het programma.

Tijdens de Dag van de Stad op 29 oktober draait het programma Stedelijke Transformatie precies een jaar. Sindsdien doen maar liefst 26 gemeenten mee in het intensiveringsprogramma dat de woningproductie in de steden moet versnellen en opschalen.

Jop Fackeldey, die als voormalig voorzitter van de fysieke pijler van het G40 Stedennetwerk één van de initiatiefnemers van het programma was, is sinds kort boegbeeld van het programma en in die rol aanjager van binnenstedelijke gebiedstransformaties.

“Gemeenten en marktpartijen moeten nu doorpakken”, benadrukt Fackeldey, in het dagelijks leven gedeputeerde in Flevoland. “Als aanjager wil ik me actief inzetten om het programma ook praktisch mogelijk te maken. Komend jaar gaan we met de deelnemers concrete projecten versneld uitvoeren en doorgronden we daarbij gemeenschappelijke uitdagingen. Daarnaast ben ik als liaison verbonden met het Rijk en zie ik toe op kennisdeling met andere gemeenten en kennisverankering in onderwijs en opleidingen.”
Dag van de Stad

Dat het programma leeft binnen gemeenten blijkt ook uit het toenemende aantal aanmeldingen voor het programma rond het thema De Transformerende Stad en de bestuurderslunch tijdens de Dag van de Stad. Fackeldey: “Het is mooi om te zien hoe gemeenten en marktpartijen deze opgave centraal zetten en een gezamenlijk plan hebben. En dat al die bezoekers met ons willen meedenken hoe we complexe transformatieopgaven in steden kunnen oppakken en wat nodig is om toekomstbestendige, energieneutrale en bereikbare woonomgevingen te realiseren.”