Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/bas-van-schelven.jpg
Nieuws
25 april 2018
“Laat je inspireren door een breed scala aan praktijkvoorbeelden”
Een sterk concept geeft ieder vastgoedproject vleugels. Hoofddocent Bas van Schelven over de Masterclass Conceptontwikkeling.

Masterclass Conceptontwikkeling

Een sterk concept geeft ieder vastgoedproject vleugels en draagt bij aan waardecreatie. Tijdens de Masterclass Conceptontwikkeling ontdek je welke tools en competenties nodig zijn om dit soort krachtige concepten te ontwikkelen. Je wordt daarbij gevoed door bijzondere praktijkvoorbeelden en maakt kennis met inspirerende sprekers.

Nieuwe en verrassende inzichten, een frisse blik en een uitgebreide toolbox voor het ontwikkelen van concepten: het zijn deze leerdoelen die de Masterclass Conceptontwikkeling zo populair maken. De masterclass bestaat uit drie blokken van twee dagen met een overnachting, plus twee extra dagen. In elk blok wordt een andere stad bezocht. Dit jaar zijn dat Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, aangevuld met Almere en Utrecht. Het programma is afwisselend, met theorie, praktijkcases, opdrachten, workshops, presentaties en zelfreflectie. Conceptontwikkelaars zijn op veel plaatsen actief, bijvoorbeeld bij projectontwikkelaars, woningcorporaties, adviesbureaus en gemeenten. De masterclass is geschikt voor professionals die betrokken zijn bij de start van vastgoedprojecten of gebiedsontwikkelingen.

Begin met een brede kijk
“Een open houding en een brede kijk op de zaak. Dat is essentieel voor een conceptontwikkelaar”, zegt hoofddocent Bas van Schelven. “Hak niet te snel knopen door, maak eerst tijd en ruimte om het project in de volle breedte te overzien. Er zijn zóveel aspecten om rekening mee te houden: de huidige markt, de ruimte, het karakter van de plek, toekomstbeelden voor deze plek, de belangen van stakeholders, opinies van kopers of huurders, juridische en financiële overwegingen… ga zo maar door. Tijdens de masterclass ga je hiermee aan de slag. Ook leer je hoe je dit vervolgens verder uitwerkt naar het uiteindelijke concept.”

De Masterclass Conceptontwikkeling: wat levert het je op?  
  1. Leer hoe je ijzersterke en onderscheidende vastgoedconcepten ontwikkelt.
  2. Vul je toolbox aan met bruikbare methodieken voor conceptontwikkeling.
  3. Ontdek waar je zelf staat als conceptontwikkelaar en welke rol bij je past.
  4. Boost je creativiteit en leer out of the box denken.
  5. Laat je inspireren door actuele voorbeelden, topdocenten en je medecursisten.

Praktijkgericht
Kenmerkend voor de masterclass is de confrontatie met de praktijk. Op het programma staat een groot aantal bezoeken aan spraakmakende en gerenommeerde projecten. “Laat je inspireren door een breed scala aan praktijkvoorbeelden”, zegt Bas van Schelven. “Elementen daaruit kun je wellicht later toepassen in je eigen projecten.”

De praktijkvoorbeelden illustreren ook het belang van conceptontwikkeling. “Een goed concept, met een overtuigend verhaal inspireert de disciplines die bij een project betrokken zijn. Dat maakt het vervolg van een vastgoedproject een stuk gemakkelijker. Het biedt houvast. Uiteindelijk levert een sterk uitgewerkt project vaak een hogere prijs per vierkante meter op. Een mooi voorbeeld is de gebiedsontwikkeling van DUIN in Almere, waar op dit moment een compleet nieuwe badplaats verrijst. Natuurlijk gaan we hier een kijkje nemen.”

Aanmelden
Registratie vindt plaats op volgorde van aanmelding. Aanmelden doe je door dit aanmeldingsformulier in te vullen en op te sturen naar opleidingen@neprom.nl. Meer informatie vind je hier.

Reserveer vrijblijvend een plek
Overweeg je de opleiding te gaan volgen en wil je gegarandeerd zijn van een plek? Neem dan geheel vrijblijvend een optie. Wij reserveren je plek alvast voor je en houden contact met je over het al dan niet definitief maken van de optie. Stuur een mail met je contactgegevens naar opleidingen@neprom.nl o.v.v. 'optie masterclass conceptontwikkeling'.