Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/StedelijkeTransformatie286.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/StedelijkeTransformatie286.jpg
Nieuws
30 januari 2019
​Lancering financieringsfaciliteit voor transformatie
Op 7 februari lanceert minister Ollongren (BZK) de Financieringsfaciliteit Binnenstedelijke Transformatie. Zij gaat in gesprek met een panel waaraan ook NEPROM-voorzitter Desirée Uitzetter deelneemt.

Op 7 februari lanceert minister Ollongren van BZK de Financieringsfaciliteit Binnenstedelijke Transformatie tijdens een werksessie in Zaandam. Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze lanceringsbijeenkomst.

Minister Ollongren van BZK geeft een toelichting op de faciliteit en gaat hierover in gesprek met een panel, waaraan ook NEPROM-voorzitter Desirée Uitzetter deelneemt. Aansluitend is er een werksessie waarin dieper wordt ingegaan op de kansen en mogelijkheden van de nieuwe financieringsfaciliteit. Je krijgt onder meer achtergrondinformatie van fondsbeheerder SVn over de manier waarop je een aanvraag kunt indienen. Zowel publieke als private partijen kunnen een beroep doen op deze faciliteit.

De NEPROM is nauw betrokken geweest bij de uitwerking van dit instrument, ook wel een 'revolverend fonds' genoemd. Vanuit het Programma Stedelijke Transformatie hebben wij samen met gemeenten in twee adviezen aanbevelingen gedaan over het instrument, de soorten transformatieprojecten waarbij het kan worden toegepast en de verschillende manieren waarop dat kan.

Meer informatie over de bijeenkomst op 7 februari en een aanmeldformulier vind je op de website van het Programma Stedelijke Transformatie, dat de bijeenkomst organiseert samen met het ministerie van BZK en SVn.