Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/standnl.jpg
Nieuws
22 mei 2018
“Mijn Porsche is versleten, dus ik moet het Groene Hart wel volbouwen”
Bij Stand.nl en Buitenhof ging het afgelopen week over de stelling "Om het woningtekort op te lossen, moeten we meer in het groen bouwen".
Op vrijdag 18 mei ging het in het radioprogramma Stand.nl over de stelling "Om het woningtekort op te lossen, moeten we meer in het groen gaan bouwen". Twee dagen later was NEPROM-voorzitter Bart van Breukelen te gast bij Buitenhof voor een gesprek over hetzelfde onderwerp met de Utrechtse wethouder Paulus Jansen (SP).

Bouwen in het groen is bij uitstek een onderwerp dat leent zich voor pittige debatten én voor ongenuanceerde stellingnames. Luisterend naar de introductie van het onderwerp op Radio 1 wordt dit weer eens goed duidelijk. Jan Fokkema pareert de inleiding, die bol staat van de negatieve stereotypen over projectontwikkelaars, met een boutade: “Mijn Porsche is versleten, dus ik moet het Groene Hart wel volbouwen”. De deelnemers aan het gesprek lijken overrompeld. Uiteindelijk lukt het Jan Fokkema om tekst en uitleg te geven naar aanleiding van het verschijnen van de NEPROM-routekaart 'Thuis in de Toekomst'. Ook Joke Geldhof (gedeputeerde Noord-Holland) komt aan het woord.

Luister het fragment terug bij Radio 1.Twee dagen later wordt hetzelfde onderwerp besproken in Buitenhof. Paulus Jansen heeft van tevoren op Twitter laten weten dat hij 'tegen' is als het gaat om bouwen in het groen. Desondanks is het dit keer een vrij genuanceerd gesprek over een lastig onderwerp.

Bekijk hier de uitzending van Buitenhof