Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Biind%20website.png, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Biind%20website.png
Nieuws
30 april 2020
​Natuurinclusief in digitale uitgave Biind
Sinds de maatregelen door de coronapandemie zijn ingetreden, is het duidelijker dan ooit dat we groen op loopafstand van de woning moeten hebben. Biind maakte er een mooie digitale uitgave van.

Sinds de maatregelen door de coronapandemie zijn ingetreden, is het duidelijker dan ooit dat we groen op loopafstand van de woning moeten hebben. Dat doel streeft het actieprogramma ‘Klimaatadaptief bouwen met de natuur’ (KAN) na, een initiatief van de brancheorganisaties NEPROM, Bouwend Nederland en NVB-Bouw.

Het KAN-programma is per 1 januari 2020 gestart, in samenwerking met BZK, het programma DuurzaamDoor en de Participatietafel Biodiversiteit van RVO. Ook partijen als NL Greenlabel, IVN Natuureducatie, de WUR en Staatsbosbeheer zijn aangesloten. Het doel van het programma: natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen op gebouw-, wijk- én gebiedsniveau integreren in de werkwijze van bouwers en ontwikkelaars. Een kick-off van het KAN-programma werd door de coronamaatregelen afgelast, maar wel werd een eerste stap gezet met een rondetafelgesprek begin maart. Lees hier het verslag of klik op de 11 adviezen voor natuurinclusieve projecten in het kader voor een puntsgewijze samenvatting. In dit artikel gaan we in op de visie achter het programma en de adviezen van enkele betrokken partners. Op pagina 7 van dit magazine duiken we in enkele praktijkvoorbeelden van natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen.