Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/josja-van-der-veer.jpg
Nieuws
5 februari 2015
‘NEPROM-prijs draagt bij aan innovatiekracht van de vastgoedsector’
Josja van der Veer, de nieuwe juryvoorzitter van de NEPROM-prijs, kijkt met plezier uit naar de komende juryperiode.

2 februari was de sluitingstermijn voor de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling. De oogst is divers; grotere en kleinere locatieontwikkelingen, veelal in steden maar ook in een aantal dorpen. Op 23 april wordt op de DVDP de winnaar bekend gemaakt. Maar de komende maanden is eerst de jury aan zet.

Josja van der Veer, de nieuwe juryvoorzitter, kijkt daar met plezier naar uit, zo blijkt uit haar reactie op de vraag hoe zij de komende juryperiode tegemoet ziet:

“Ik ben ongelofelijk trots dat ik deze belangrijke prijs mag jureren samen met een team van inspirerende vakgenoten. Ik ben een kwart eeuw werkzaam in stedelijke ontwikkeling in verschillende rollen (onderzoeker-adviseur, overheid, gebiedsontwikkelaar en nu dan eigenaar) en ik heb ons vak zien veranderen, en de sector als geheel zien professionaliseren.

Ik heb geleerd dat goede samenwerking dé voorwaarde is voor ruimtelijke kwaliteit; een conditio sine qua non voor een succesvolle ontwikkeling en lange termijn waardecreatie. Partijen moeten daarbij voortdurend ruimte geven aan vernieuwing en vertrouwen op elkaars expertise. Dat zijn thema's waar wij op gaan letten bij de beoordeling.

Het mooie van een prijs als de NEPROM-prijs voor Locatieontwikkeling is dat je partijen bij elkaar brengt. Om kennis uit te wisselen en van elkaar te leren, waardoor wij ons vak blijvend op een hoger plan brengen. Zo kunnen we veranderingen en trends vroegtijdig signaleren, daarop anticiperen, en onze aanpak aanpassen.

Deze prijs draagt bij aan de algehele innovatiekracht van de vastgoedsector. Ik laat mij graag verrassen door mooie inzendingen die vernieuwing laten zien, die het onmogelijke - in een moeilijke context - toch waar maken”, aldus Josja van der Veer.
 
Genomineerden eind maart bekend
Eind maart maakt de NEPROM de genomineerden voor de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2015 bekend. Juryvoorzitter Josja van der Veer maakt de winnaar bekend tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 23 april in Den Bosch.

De jury van de NEPROM-prijs 2015 bestaat uit:

  • Josja van der Veer, directeur Facilitaire Campus Organisatie van de Vrije Universiteit (juryvoorzitter);
  • Bernard Hulsman, redacteur en architectuurcriticus NRC Handelsblad; 
  • Hannie Kunst, oud-wethouder stedelijke ontwikkeling gemeente Nijmegen; 
  • Geurt van Randeraat, directeur SITE Urban Development; 
  • Willem Hein Schenk, voorzitter BNA; 
  • Job van Zomeren, directeur ERA Contour, vertegenwoordiger namens De Oriënt, winnaar NEPROM-prijs 2013.
Kijk hier voor meer informatie over de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling