Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/aerius.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/aerius.jpg
Nieuws
23 september 2020
​Release nieuwe AERIUS calculator op 15 oktober
De NEPROM heeft de Ministeries en BIJ12 verzocht om de release van de nieuwe AERIUS calculator uit te stellen.

De NEPROM heeft de Ministeries en BIJ12 verzocht de release uit te stellen en samen nog eens goed naar de voorgenomen wijzigingen te kijken. Zoals het er nu naar uit ziet, zal bijvoorbeeld de aanlegfase en specifiek stage IV materieel namelijk zwaarder meewegen. Dit heeft mogelijk negatieve effecten voor de doorgang van bouw- en infraprojecten.

Omdat ook onder de huidige onzekere economische omstandigheden de bouw door moet kunnen gaan en een concrete oplossing in het stikstofdossier daarbij een noodzakelijke voorwaarde is, kan het niet zo zijn dat het nieuwe rekensysteem belemmerend werkt.

De relevante uitspraken van de Raad van State over het PAS zijn ongeveer anderhalf jaar geleden gedaan. Het is hoog tijd voor een structurele oplossing, waaraan de sector graag haar bijdrage levert. Daar is de afgelopen periode ook volop op ingezet door NEPROM-leden, ook door schoner te werken. Overheidsbeleid zou daar een positieve bijdrage aan moeten leveren en dient doelmatig te zijn bij het oplossen van de huidige woningtekorten.

Meer informatie vind je op de website van BIJ12.

Heb je tips of suggesties naar aanleiding van dit bericht? Geef ze door aan Nicolette Zandvliet (n.zandvliet@neprom.nl of 06-53 27 35 19).