Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/borgers.png, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/borgers.png
Nieuws
1 mei 2019
​Wet kwaliteitsborging nadert ontknoping
​Dinsdag 14 mei a.s. stemt de Eerste Kamer over de Wet Kwaliteitsborging. Als de wet wordt aangenomen treedt deze in werking per 1 januari 2021

​Dinsdag 14 mei a.s. stemt de Eerste Kamer over de Wet Kwaliteitsborging. Als de wet wordt aangenomen treedt deze in werking per 1 januari 2021. Dat zou voor de sector onder andere een nieuw toezichtstelsel voor de bouw en een andere aansprakelijkheidsregeling voor aannemers betekenen.

Op dinsdag 23 april debatteerde de Eerste Kamer met Minister Ollongren over de wet. PVV, CU en SP hebben aangegeven (meest waarschijnlijk) tegen de wet te stemmen. CDA en GroenLinks zijn buitengewoon kritisch. De VVD is positief. Op verzoek van GroenLinks komt de Minister uiterlijk 10 mei nog met een brief over de vraag: wanneer is de wet geslaagd?

Sinds 2014 is de NEPROM sterk betrokken geweest bij dit onderwerp, o.a. door het organiseren van bijeenkomsten en het creëren en benutten van lobbymomenten. Als de wet definitief wordt, geeft de NEPROM een vervolg aan deze activiteiten. 

Voor vragen of suggesties kun je terecht bij Nicolette Zandvliet (070 - 3370 335).

Tags