Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/Job-van-Zomeren.jpg
Nieuws
11 november 2014
‘Winnen van de NEPROM-prijs was fantastisch compliment’
Het winnen van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling levert veel waardering en publiciteit op zo weten wij van eerdere winnaars. Een belangrijke reden om mee te dingen naar deze eervolle prijs.

Het winnen van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling levert veel waardering en publiciteit op zo weten wij van eerdere winnaars. Een belangrijke reden om mee te dingen naar deze eervolle prijs.

Het Haagse project De Oriënt sleepte de prijs in 2013 in de wacht. De bekendmaking vond plaats op het podium van de Dag van de Projectontwikkeling in Den Bosch. Namens De Oriënt kijkt Job van Zomeren (ERA Contour) met veel voldoening terug op de erkenning die het project kreeg met de NEPROM-prijs:

“Het winnen van de NEPROM-prijs was voor ons een fantastisch compliment. De jury wist heel mooi de ingewikkeldheid van het project te omschrijven, de noodzaak van het samenwerken met partijen die echt iets hebben met dit soort opgaven, de wijze waarop is samengewerkt en het grote belang van De Oriënt voor de wijk. Een hele mooie waardering!”

Het juryrapport is - samen met een toelichting op de genomineerde projecten -terug te lezen in de webpublicatie over de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling.  

Volop publiciteit voor winnaar
Aan publiciteit was er ook in 2013 geen gebrek. Naast de vele nieuwsberichten in de (vak)media kreeg De Oriënt onder meer de bühne in het Vastgoedmarkt Ontbijtnieuws op de Provada en kregen de winnaar én de genomineerde projecten volop aandacht in een speciale bijlage van Cobouw.

NEPROM zet genomineerde projecten in de schijnwerpers
De afgelopen twee jaar zette de NEPROM niet alleen de winnaar maar ook de genomineerde projecten Strijp-S, De Studio, Katendrecht en Op Buuren als good practices in de schijnwerpers tijdens kennisbijeenkomsten en opleidingen.

Met winnaar De Oriënt organiseerde de NEPROM op 26 september 2013 een excursiebijeenkomst in het Haagse Transvaal waar de gemeente Den Haag, ERA Contour, Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Staedion en Dexa Groep het geheim van hun succesvolle samenwerking deelden met relaties en geïnteresseerden.

Voor de Concept Circle bijeenkomst ‘Op zoek naar transformatiekracht’ bezochten we op 18 juni 2013 De Studio, waar we door AM en de gemeente Amsterdam werden rondgeleid in het naar appartementen getransformeerde voormalige GAK-kantoor in Amsterdam-West.

Het project Op Buuren in Maarssen was in 2013 en 2014 de bestemming van een exclusieve excursie voor deelnemers aan de Leergang Projectontwikkeling. Met direct betrokkenen van de gemeente Stichtse Vecht, KondorWessels Projecten en Bouwfonds Ontwikkeling gingen de cursisten in gesprek over het proces, de samenwerking en het resultaat.

Het Eindhovense Strijp-S en het Rotterdamse Katendrecht werden onder de loep genomen in de Masterclass Conceptontwikkeling. Op Strijp-S werden de deelnemers rondgeleid door betrokkenen van Trudo en de gemeente. Op Katendrecht was Heijmans Vastgoed gastheer. De Fenixloodsen op Katendrecht waren bovendien het decor van de jubileumbijeenkomst van de Leergang Projectontwikkeling op 18 september 2014. 

Ook in 2015 zullen wij de NEPROM-prijs winnaar én de genomineerden in de schijnwerpers zetten en onder de aandacht brengen van de vakmedia. Reden te meer om voor 2 februari ook uw project in te dienen voor de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2015.

Zie voor uitgebreide terugblikken:

Terugblik op NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2013

Terugblik Excursiebijeenkomst De Oriënt “Samenwerken aan stedelijke vernieuwing”, 26-9-2013

Terugblik “Deelnemers Leergang Projectontwikkeling bezoeken Op Buuren”, 10-4-2014

Terugblik “Op Bezoek bij De Studio - Transformatie kracht bij Concept Cirle”, 18-6-2013

Terugblik “Katendrecht onder de loep bij Masterclass Conceptontwikkeling”, 14-3-2013