Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/integriteit.jpg
Nieuws
16 maart 2016
10 NEPROM-vuistregels voor integriteit - deel 1
In een overzichtelijke set van 10 vuistregels zetten we de basis van het integriteitsbeleid van de NEPROM op een rijtje.

In een overzichtelijke set van 10 vuistregels zetten we de basis van het integriteitsbeleid van de NEPROM op een rijtje. Met een (praktische) onderbouwing. De diverse onderdelen of instrumenten van de NEPROM-aanpak komen daarbij aan bod. Vandaag de eerste regel: 

1. Check de NEPROM-visie!

"De NEPROM streeft naar verdere professionalisering en een adequate positionering van de projectontwikkelingbranche in het maatschappelijk verkeer. De kernwaarden waarop NEPROM-lidbedrijven ten aanzien van hun handelen willen worden aangesproken zijn: zorgvuldigheid, integriteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Om het vertrouwen van de samenleving in het functioneren van de branche te vergroten, zal duidelijk moeten zijn dat de NEPROM-lidbedrijven maatschappelijk verantwoord opereren. Een gezonde branche begint bij een duidelijke stellingneming inzake integriteit."

Voor NEPROM-leden betekent dit niet alleen een juiste implementatie maar ook voortdurend (en aardig wat) onderhoud. Hoe houd je het onderwerp levend binnen je bedrijf? In het Dossier Integriteit op de NEPROM-website vind je inspiratie, voorbeelden en een uitgebreide toelichting op onze visie. 

Dit is deel 1 in een reeks van 10. Deel 2 gaat over de NEPROM-gedragscode. Je kunt alle vuistregels terugvinden op onze site.