Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/integriteit.jpg
Nieuws
24 augustus 2016
10 NEPROM-vuistregels voor integriteit - deel 10
In een overzichtelijke set van 10 vuistregels zetten we de basis van het integriteitsbeleid van de NEPROM op een rijtje.
In een overzichtelijke set van 10 vuistregels zetten we de basis van het integriteitsbeleid van de NEPROM op een rijtje. Met een (praktische) onderbouwing. De diverse onderdelen of instrumenten van de NEPROM-aanpak komen daarbij aan bod. Vandaag de tiende regel: 

10. Leer, bijvoorbeeld van moresprudentie

Integriteit is geen kunstje dat je even kunt flikken. Herhaling en bespreekbaar blijven maken is erg belangrijk. Bijvoorbeeld door dilemma’s te bespreken met anderen. Dat houdt je scherp. Bovendien: ideeën en opvattingen kunnen veranderen. En vaak zijn situaties niet zo zwart-wit als ze in eerste instantie lijken. Het is dus handig verschillende perspectieven met je omgeving te delen. Sommigen moeten daarbij een drempel over. Het is niet altijd gebruikelijk om met elkaar op dat niveau te communiceren. Maar uiteindelijk brengt dat het onderwerp - en jou - wel verder.

De Commissie Gedragscode werkt daarom ook fictieve cases over algemene leerstukken uit. Daarmee wil zij voorbeelden geven en piketpaaltjes slaan binnen het integriteitsbeleid. Door op deze manier dilemma’s te behandelen wordt duidelijk(er) hoe deze in het licht van de Gedragscode geïnterpreteerd zouden kunnen worden. Moresprudentie is te vinden op onze site.

Dit is het laatste deel in een reeks van 10. Je kunt alle vuistregels terugvinden op onze site.