Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
19 juli 2019
Aanpak stikstof
Donderdag 18 juli is de NEPROM met andere stakeholders bijgepraat door Binnenlandse Zaken over de aanpak van het stikstofdossier. Uitstoot veroorzakende projecten staan namelijk ter discussie sinds de landelijke programmatische aanpak onderuit is gegaan.

Donderdag 18 juli is de NEPROM met andere stakeholders bijgepraat door Binnenlandse Zaken over de aanpak van het stikstofdossier. Uitstoot veroorzakende projecten staan namelijk ter discussie sinds de landelijke programmatische aanpak onderuit is gegaan in een uitspraak van de Raad van State.

De verlening van vergunningen en de totstandkoming van bestemmingsplannen wordt hierdoor in veel gevallen geblokkeerd.  In eerdere berichten hebben we je hierover geïnformeerd. Klik hier om te lezen over de aanpak op korte, middellange en lange termijn. De presentatie laat ook de planning zien.

De NEPROM heeft om praktische vuistregels gevraagd voor de doorgang van woningbouwprojecten. Daar wordt aan gewerkt maar zijn niet op heel korte termijn beschikbaar. De opgave waar we voor staan is echter groot en de consequenties van de uitspraak zijn belemmerend. Wij dringen daarom op een oplossing aan.

Spoedig wordt een NEPROM-bijeenkomst ingepland om een en ander o.a. met leden te bespreken. Het doel is ervaringen te delen en oplossingsrichtingen te verkennen. Geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden door een mail te sturen naar Nicolette Zandvliet (n.zandvliet@neprom.nl)

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/koeien.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/koeien.jpg

Tags