Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
5 juni 2012
Aanstaande BTW-verhoging pakt slecht uit voor woningkoper
Gisteren is het wetsvoorstel Wet uitwerking fiscale maatregelen Begrotingsakkoord 2013 naar de Tweede Kamer gestuurd.
Gisteren is het wetsvoorstel Wet uitwerking fiscale maatregelen Begrotingsakkoord 2013 naar de Tweede Kamer gestuurd. Hierin is een zeer beperkte overgangsregeling voor de vastgoedsector opgenomen in verband met de aanstaande verhoging van het btw-tarief van 19 naar 21 procent.
 
Voor termijnbetalingen die reeds verschuldigd waren voor 1 oktober 2012, de datum waarop het tarief wordt verhoogd, blijft het 19%-tarief gelden. Voor termijnen die later verschuldigd worden, zal wel het 21%-tarief gelden. Dat betekent dat kopers van nieuwbouwwoningen op dat moment met een forse kostenverhoging geconfronteerd worden, waar ze in het geheel niet op gerekend hebben. Dat kan oplopen tot duizenden euro’s per woning en zelfs tot problemen leiden met de hypotheeknemer. Ook beleggers in nieuwbouwwoningen worden nu plotseling met fors hogere kosten en een lager aanvangsrendement geconfronteerd.

Belangenorganisaties, waaronder de NEPROM hebben voor een ruimere regeling gepleit. De NEPROM zal zich blijven inzetten voor compensatie van de voorgenomen verhoging en voor een uitgebreidere overgangsregeling, waarbij contracten van voor 1 oktober geheel gerespecteerd worden.
https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/geld/vastgoed-geld2.jpg

Tags