Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
5 april 2016
Aftellen naar de DVDP
Nog één week en dan is het zover. Op woensdag 13 april vindt in Den Bosch de vijfde editie plaats van de Dag van de Projectontwikkeling (DVDP), hét jaarlijkse kennistrefpunt voor vastgoedprofessionals.

Nog één week en dan is het zover. Op woensdag 13 april vindt in Den Bosch de vijfde editie plaats van de Dag van de Projectontwikkeling (DVDP), hét jaarlijkse kennistrefpunt voor vastgoedprofessionals. Het thema is “Werken aan De Nieuwe Opgave”. De bezoekers van de DVDP krijgen ook dit jaar weer een veelbelovend en gevarieerd programma vol kennis en inspiratie voorgeschoteld.

Volop enthousiasme in aanloop naar DVDP
Het enthousiasme in aanloop naar de vijfde editie van de Dag van de Projectontwikkeling is volop merkbaar. Niet alleen bij gastsprekers en partnerorganisaties maar zeker ook bij de ruim 600 deelnemers die zich hebben aangemeld. Een gemêleerd deelnemersveld van beslissers en professionals, werkzaam bij ontwikkelaars, beleggers, gemeenten, corporaties, makelaars en architectenbureaus.

Frisse blikken op hoofdpodium: van BMW tot Zuidas predikant
De dag wordt afgetrapt met de presentatie van ‘De nieuwe Opgave’ door NEPROM-voorzitter Bart van Breukelen. Gedurende de dag geven op het hoofdpodium vervolgens aansprekende gasten acte de présence. Er zijn sprekers uit onze eigen branche, maar ook frisse blikken van buiten de vastgoedwereld. Zo deelt Kenan Aksular met ons de visie van BMW op stedelijke mobiliteit. In zijn keynote speech vertelt hij hoe BMW aansluit op grote maatschappelijke veranderingen als de trek naar de stad, de overgang naar duurzame energie en de deeleconomie, en hoe daarmee het businessmodel fundamenteel verandert.

Het middagprogramma start met een keynote speech over zingeving door Ruben van Zwieten, predikant en oprichter van De Nieuwe Poort, een huis voor ontmoeting en inspiratie op Zuidas.Op het hoofdpodium zijn er verder bijdragen van Rijksbouwmeester Floris Alkemade, Nathalie de Vries (voorzitter BNA), Maarten Hajer (hoofdcurator IABR), Frank de Reij (CEO Meander Medisch Centrum), Pieter Tordoir (Universiteit van Amsterdam) en Boris Geheniau (Fundament All Media).

Gevarieerd keuzeprogramma
Een groot deel van de dag kunnen deelnemers hun eigen programma samenstellen en kiezen uit een breed palet aan kennissessies, lezingen of opde fiets stappen voor een Expeditie naar het Bossche Gasthuiskwartier. Aan bod komen in het sessieprogramma onder meer onderwerpen als Gezinnen in de stad, Tijdelijke huisvesting voor statushouders, Is er leven op Zuidas?, Big data en e-business voor nieuwbouwwoningen, Nieuw leven voor verouderde kantoren, De dynamische jonge stedeling, De energieleverende wijk en de Omgevingswet. De Mannen van Schuim presenteren op het LEFGOZÂH-stageverrassende ondernemers en vernieuwers. Ook is er een NEPROM New Gen Café waar de nieuwe generatie ontwikkelaars zijn visie geeft op de huidige wijze van projectontwikkeling.

Samen met partners
De Dag van de Projectontwikkeling wordt georganiseerd door de NEPROM in samenwerking met partnerorganisaties als de ministeries van BZK en I&M, IVBN, G32, BNA, NVM, VNG, IPO en De Vernieuwde Stad. Hiermee willen we de samenwerkingsketen bij vastgoed- en gebiedsontwikkeling vanuit verschillende invalshoeken belichten.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.dagvandeprojectontwikkeling.nl.

https://intern.neprom.nl/dvdp2016/nieuwsafbeeldingen/welkom.jpg

Tags