Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/dvdp2014/nieuwsafbeeldingen/alexander-collot-d-escury.jpg
Nieuws
12 maart 2014
Alexander Collot d’Escury (Desso) keynote spreker DVDP
Zijn speech zal gaan over 'ondernemerschap en duurzame innovatie'.
Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso Group, is keynote spreker op de Dag van de Projectontwikkeling (DVDP) op 15 mei. Aansluitend op het thema ‘Ruimte voor vakmanschap en ondernemerschap’ deelt de ondernemer zijn visie op ondernemerschap en duurzame innovatie.

Desso, een internationaal bedrijf van tapijten, tapijttegels en sportvelden, heeft enkele jaren geleden gekozen voor een duurzame en innovatieve strategie. Geïnspireerd door het Cradle to Cradle®-gedachtegoed zette het top-management bij Desso, waaronder de huidige CEO Alexander Collot d'Escury, het bedrijf in 2008 op zijn huidige pad, zodat alle producten in 2020 volgens de Cradle to Cradle®-principes worden gemaakt.

Tijdens zijn speech deelt de innovatieve ondernemer zijn visie op ondernemerschap, vakmanschap en duurzame innovatie. Hij gaat daarbij in op de maatschappelijke en economische uitdagingen waarvoor wij staan en de wijze waarop Desso hierop inspeelt.

Kijk hier voor meer informatie over de Dag van de Projectontwikkeling.

Over Alexander Collot d’Escury
Alexander Collot d’Escury is CEO van Desso. Hij heeft deze taak in oktober 2012 op zich genomen, na vijf jaar Chief Commercial Officer van Desso te zijn geweest. Hij begon zijn loopbaan bij Sara Lee, waar hij zich richtte op het Nederlandse koffiemerk Douwe Egberts, alvorens de overstap te maken naar Nestlé, waar hij 13 jaar waardevolle internationale managementervaring opdeed.

Als Regional Director van Nestlé Purina Petcare in Midden-Europa, was hij in Boedapest gestationeerd (2006-2007). Vlak daarvoor werkte hij in Zwitserland, als lid van Nestlé's Europese managementteam, verantwoordelijk voor dranken, chocolade en een aantal landenmarkten (2005-2006). Verder was Alexander werkzaam als General Manager van Nestlé Food Services in Nederland (2002-2005) en bekleedde hij diverse leidinggevende marketing- en verkoopfuncties in Nederland, Spanje en Tsjechië.

Alexander is ook bestuurslid van zowel de Dutch Green Building Council (DGBC) en de stichting PAN Amsterdam, een beurs voor hedendaagse kunst. Daarnaast is Alexander lid van de Adviesraad van de Hogere Hotelschool, gevestigd in Maastricht. Alexander is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Master of Law) en IMD Lausanne (PED).