Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
29 juni 2012
Amsterdamwoont.nl officieel gelanceerd
In pakhuis Azië aan het IJ lanceerde de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest op donderdag 28 juni de website amsterdamwoont.nl.

In pakhuis Azië aan het IJ lanceerde de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest op donderdag 28 juni onder grote belangstelling de website www.amsterdamwoont.nl.

Op deze site – verzorgd door het Platform Woonpromotie Amsterdam – vinden huizenzoekers een overzicht van te koop en te huur aangeboden nieuwbouwwoningen en zelfbouwkavels in de hoofdstad. De unieke service maakt een lange en vaak onvolledige zoektocht voortaan overbodig.

amsterdamwoont.nlHet is voor het eerst dat gemeente en woningaanbieders in Amsterdam de handen op dergelijke wijze ineenslaan. Van Poelgeest: “Een mooi initiatief, dat ook goed in beeld zal brengen voor wie die huizen nu eigenlijk gemaakt worden.” Want de manier waarop we de stad ontwikkelen is immers blijvend veranderd, zegt hij. “We ontwikkelen langzaamaan meer organisch, afhankelijk van de tijd en de vraag. Dat is ook nodig en daar kan deze samenwerking aan bijdragen.”

Een van de deelnemers aan het Platform, Stefan Schuwer, lid van de Raad van Bestuur van wooncoöperatie Ymere is ook enthousiast. “Ik geloof in deze samenwerking. Niet alleen in tijden dat er sprake is van een lastige markt, zoals nu, maar altijd.” Hij hoopt dan ook dat de blijvende samenwerking verder geformaliseerd zal worden in een stichting. Net als in Rotterdam en Den Haag, waar de partijen al een aantal jaar met veel succes het nieuwbouwaanbod promoten.

Naast de website, verzorgt Platform Woonpromotie Amsterdam van nu af aan ook een maandelijkse nieuwsbrief plus een maandelijkse woondag. Met nieuws, tips en achtergrondverhalen over bijvoorbeeld de verschillende buurten, worden huizenzoekers en andere belangstellenden op deze manier nauwkeurig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op de Amsterdamse nieuwbouwmarkt.

De toonaangevende Amsterdamse architect Sjoerd Soeters, die een presentatie hield over de ontwikkeling van nieuwbouw en het belang van samenwerking aan de producentenkant, pleitte voor het bundelen van de krachten om het voortraject te versnellen. “Het duurt soms lang – door procedures en wetgeving – voor er echt gebouwd kan worden. Deze samenwerking kan daar verandering in brengen. Laten we ervoor zorgen dat we de procedures bespoedigen, zodat we snel kunnen reageren op gebeurtenissen in de markt.”

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/amsterdamwoont.jpg

Tags