Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Uniec3%20klein.png, https://intern.neprom.nl/Afbeeldingen/Uniec3%20klein.png
Nieuws
28 januari 2020
Bètaversie doorrekening NTA8800
Hoe pakken de definitieve BENG-eisen uit in de bètaversie van de NTA8800? En wat zijn de consequenties van de temperatuur-overschrijdingseis (TO juli)? De nieuwe ZEN Themagroep ‘Bètaversie doorrekening NTA8800’ gaat deze vragen beantwoorden.

​De partners in het Lente-akkoord (NEPROM, NVB, Bouwend Nederland, BZK, Aedes) verwachten dat in februari/maart de bètaversie van de NTA8800 van UNIEC 3 gereed is. Vanaf dat moment kunnen we dus eindelijk met de bijna-definitieve software gaan rekenen. Wat betekent dit voor praktijkprojecten? In 2019 hebben we diverse malen 12 praktijkprojecten laten doorrekenen. Deze projecten worden nogmaals doorgerekend door Nieman RI.

Zelf aan de slag met de software
Deelnemers aan deze nieuwe themagroep gaan ook zelf aan projecten rekenen. Zij krijgen de beschikking over de bètaversie van UNIEC 3, onder de voorwaarde dat zij één of meer eigen woningprojecten doorrekenen, en hun uitkomsten en inzichten in de themagroep delen. De inzichten worden ook verwerkt in een factsheet of digitale brochure over BENG en TO juli.

Update: niet op 6 maart maar op 7 april is het programma als volgt: 
-12.00 uur inloop met lichte lunch.
-12.30 uur start bijeenkomst. Wat is er gewijzigd ten opzichte van UNIEC 2/Enorm? Robin van Ravensberg (projectleider UNIEC 3) geeft een demo van de nieuwe applicatie en laat zien hoe grondgebonden woningen moeten worden ingevoerd.
-14.30 uur pauze.
-15.00 uur eerste rekenresultaten door Marit Cornelisse en Harm Valk, Nieman RI.
-16.15 uur vervolgafspraken.
-16.30 uur einde.

Voor wie
BENG-experts bij de diverse bedrijven die in 2019 aan de themagroep BENG-eisen hebben deelgenomen. Zij krijgen een persoonlijke uitnodiging. Voor overige BENG-experts is het mogelijk om zich aan te melden door een mail te sturen naar info@lente-akkoord.nl. Er is plaats voor maximaal 22 deelnemers. Deelname is voorbehouden aan lidbedrijven van de vier brancheverenigingen in het Lente-akkoord. Ook experts van Nieman RI, UNIEC 3 en RVO zijn aanwezig. Claudia Bouwens (Lente-akkoord) is gespreksleider. De verslaglegging wordt verzorgd door Henk Bouwmeester.

Datum
De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdagmiddag 7 april 2020. Het inhoudelijk programma duurt van 12.30 uur tot 16.30 uur. De tweede bijeenkomst, met bespreking van de eindberekeningen, vindt een maand later plaats.

Locatie
Kantoor Nieman RI, Atoomweg 400, 3542 AB Utrecht.

Bent u geïnteresseerd in de demo, maar bent u geen lid van één van de vier brancheverenigingen in het Lente-akkoord? UNIEC 3 biedt zelf ook trainingen aan. Zie de data op de UNIEC3-website.