Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
3 oktober 2018
BENG-rekenpakketten te laat beschikbaar
​Zeer recent is bekend geworden dat de softwarepakketten voor het berekenen van de energieprestatie van gebouwen volgens de nieuwe BENG-normen (die 1-1-2020 ingaan) te laat beschikbaar komen; vermoedelijk pas in het najaar van 2019.

​Zeer recent is bekend geworden dat de softwarepakketten voor het berekenen van de energieprestatie van gebouwen volgens de nieuwe BENG-normen (die 1-1-2020 ingaan) te laat beschikbaar komen; vermoedelijk pas in het najaar van 2019. NEPROM, NVB en Bouwend Nederland hebben bij minister Ollongren aandacht voor dit probleem gevraagd.

Marktpartijen dienen minstens een half jaar van tevoren hierover te beschikken, maar bij voorkeur nog eerder. Wij hebben de minister voorgesteld om als terugvaltoptie tijdelijk gebruik te mogen blijven maken van de EPC-methodiek (en de daarbij behorende rekensoftware), waarbij de EPC-eisen dan wel met ingang van 2020 dienen te worden aangescherpt, om te voldoen aan de BENG-eisen die vanuit Brussel worden gesteld. We hopen dat de minister spoedig uitsluitsel geeft, zodat de markt weet waar zij aan toe is.

Lees de brief aan minister Ollongren

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/Enorm.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/duurzaamheid/Enorm.jpg

Tags