Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
27 september 2012
Betere constructieve veiligheid vereist cultuuromslag
NEPROM-bestuurslid Ton Hillen benadrukte tijdens de Dag van de Constructieve Veiligheid het belang van heldere communicatie.

Verbetering van de constructieve veiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van opdrachtgevers, constructeurs, uitvoerende bouwers en andere betrokken partijen bij het bouwproces. Om de veiligheid beter te garanderen is bovendien een cultuurverandering vereist waarbij openheid en elkaar durven aanspreken cruciaal zijn.

Met dit gedeelde geluid werd de 1e Dag van de Constructieve Veiligheid op 26 september in Utrecht afgesloten. NEPROM-bestuurslid Ton Hillen benadrukte in zijn slotwoord het belang van heldere communicatie tussen betrokken partijen. “We zijn in de keten soms te aardig voor elkaar. Laten we vooral duidelijk zijn naar elkaar en elkaar durven aanspreken. We moeten naar een andere cultuur waarin we het maken van fouten transparant maken”.

De 1e Dag van de Constructieve Veiligheid werd op 26 september georganiseerd door Bouwend Nederland en VNConstructeurs in samenwerking met de NEPROM. In het plenaire ochtendprogramma luisterden de 120 aanwezigen naar inleidingen van onder meer Tjibbe Joustra (voorzitter Onderzoeksraad voor Veiligheid) en Bert van der Els (voorzitter Raad van Bestuur Heijmans nv). De middag stond in het teken van parallelsessies waarin de deelnemers met elkaar in gesprek gingen over de vraag hoe constructieve veiligheid verder te verbeteren. Elco Brinkman (voorzitter Bouwend Nederland), Johan Galjaard (voorzitter VNConstructeurs) en Ton Hillen (bestuurslid NEPROM) sloten het congres gezamenlijk af.

De presentaties van de sprekers zijn vanaf 28 september te vinden op dagvandeconstructieveveiligheid.nl. Een uitgebreider verslag is binnenkort te lezen op de NEPROM-website. Lees ook dit interview met Johan Galjaard over constructieve veiligheid en het gerelateerde opiniestuk in de Cobouw

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/groepsfoto-dag-constructieve-veiligheid.jpg

Tags