Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
30 maart 2016
Bewust Nieuwbouw ondersteunt Nieuwbouwdag op 16 april
De Nieuwbouwdag wordt dit jaar voor het eerst ondersteund door Bewust Nieuwbouw, hét kennis- en informatieplatform over nieuwbouw.

De ligging op de zon, de energieprestaties, het gemak van weinig onderhoud, maar ook wat er zoal in de directe omgeving te zien en te doen is. Allemaal factoren die woningzoekenden meenemen in hun keuze voor een nieuwbouwhuis. Tijdens de Nieuwbouwdag van zaterdag 16 april krijgen ze er alle informatie over. Op die dag zijn op diverse plekken in het land nieuwbouwprojecten open voor het publiek.

In de aanloop naar de Nieuwbouwdag, en mogelijk ook op de locaties, zullen deelnemende partijen deze keer extra aandacht besteden aan de financiële voordelen van nieuwbouw. Zo weten veel mensen niet dat voor een nieuwbouwhypotheek soms een extra lage rente geldt, of een hogere leengrens, omdat nieuwbouw heel energiezuinig is.

Powered by Bewust Nieuwbouw
De Nieuwbouwdag wordt dit jaar voor het eerst ondersteund door Bewust Nieuwbouw, een nieuw kennis- en informatieplatform over nieuwbouw, met onder meer nieuws, achtergronden over bijvoorbeeld energieprestaties, garanties en financiën, ervaringsverhalen en de stappen die klanten doorlopen om een nieuwbouwhuis te kopen of te huren.

Duidelijke voorlichting
“Wij willen consumenten duidelijke en objectieve informatie geven, onafhankelijk van partijen en projecten, zodat zij weten waar ze over praten als ze interesse tonen in een nieuwbouwproject”, zegt Jan Fokkema, directeur van ontwikkelaarsvereniging NEPROM en initiatiefnemer van Bewust Nieuwbouw. “Daarom past een evenement als de Nieuwbouwdag zo goed bij Bewust Nieuwbouw.

De Nieuwbouwdag is immers een uitgelezen kans om ter plekke te ervaren hoe de ligging op de zon is, of die kamers inderdaad zo ruim zijn, hoe groot de tuin of het balkon is, wat het uitzicht wordt, welke installaties er allemaal zijn en wat zich in de directe omgeving bevindt. Vooral als de bouw al gevorderd is, of als er een modelwoning is ingericht, krijgen consumenten echt een goed beeld.”

Nieuwbouw: lage energielasten, weinig onderhoud
Niet alleen over projecten en woningen, ook over de voordelen van nieuwbouw in het algemeen krijgen woningzoekenden tijdens de Nieuwbouwdag informatie. Het gaat daarbij onder meer om de lage energielasten (vanwege de uitstekende isolatie en de zuinige of duurzame installaties), geen of weinig onderhoud in de eerste jaren en de vele mogelijkheden om er echt je eigen huis van te maken.

“Daarnaast is er natuurlijk het grote voordeel dat alles nieuw is”, zegt Fokkema. “Alles is fris. Jij bent de eerste bewoner en je richt het huis in zoals je zelf wilt. Je hoeft niet te leven met de keuzes die vorige bewoners hebben gemaakt. En de keuken en de badkamer die je uitzoekt, zijn echt helemaal jouw smaak.”

Meer informatie
Op www.nieuwbouwdag.nl staat in de aanloop naar 16 april een overzicht van de deelnemende projecten. Alles over nieuwbouw (nieuws, achtergronden, ervaringsverhalen en een stappenplan) staat op www.bewustnieuwbouw.nl.

De meeste projecten die meedoen aan de Nieuwbouwdag, zijn van 11.00 tot 15.00 uur open. Maar aanbieders kunnen daarvan afwijken. 

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/BewustNieuwbouwHeader.jpg

Tags