Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/overig/integriteit2.jpg
Nieuws
14 oktober 2011
Bijeenkomst Nokvorst
Kort verslag van een bijeenkomst van het Integriteit Overleg Vastgoedmarkt naar aanleiding van het Nokvorst onderzoek.

‘Mensen vormen een belangrijke en kwetsbare schakel in uw organisatie. Houd daarom voldoende feeling met de werkvloer en bouwplaats.’ Dat was kort samengevat de overtuigende boodschap van de Belastingdienst tijdens een bijeenkomst van het Integriteit Overleg Vastgoedmarkt.

‘Raadpleeg openbare bronnen om te voorkomen dat perceptie waarheid wordt en achteraf een illusie blijkt’, voegden medewerkers van het Kenniscentrum daar aan toe. Helder schetsten zij mogelijke risicofactoren, voorbeelden van constructies waar iets mis mee zou kunnen zijn en gaven zij integriteitindicatoren om rekening mee te houden. ‘Niet alleen om fiscale maar ook om maatschappelijk redenen’, zo luidde de boodschap.

Hoewel zij volgens ons die ochtend niet in staat waren de gemengde gevoelens helemaal weg te nemen die bij ons waren ontstaan naar aanleiding van de negatieve berichtgeving van staatssecretaris Weekers over de vastgoedsector, was er sprake van een constructieve opstelling, open houding en goede sfeer. ‘Hoe gaan wij zo samenwerken dat we dit in de toekomst kunnen voorkomen?’ was de slotvraag.

De sheets worden door de Belastingdienst nagezonden. Deelnemers en reeds geregistreerde geïnteresseerden krijgen deze per mail automatisch toegestuurd zodra ze binnen zijn. Voor meer informatie over dit onderwerp en het opvragen van de sheets kunt u terecht bij Nicolette Zandvliet (070 – 337 03 35).