Skip Navigation LinksNieuws

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/events/bregman.jpg
Nieuws
30 september 2015
Bijeenkomst: Risico’s en veranderende omstandigheden bij gebiedsontwikkeling
NEPROM-bijeenkomst in het kader van de recente actualisatie van het juridisch handboek gebiedsontwikkeling, uitgebracht door het IBR.
Het verheugt de NEPROM dat Arjan Bregman en Regina Koning van het Instituut voor Bouwrecht (IBR) bereid zijn NEPROM-leden bij te praten over risico’s en veranderende omstandigheden bij gebiedsontwikkeling tijdens een bijeenkomst op 16 november. Projectontwikkeling is een levendig vak en veranderlijkheid hoort daarbij.

De bijeenkomst vindt plaats naar aanleiding van de recente actualisatie van het juridisch handboek gebiedsontwikkeling, dat door het IBR wordt uitgebracht. De bijeenkomst is bedoeld voor zowel juristen, als projectontwikkelaars en projectmanagers. Niet alleen de theorie komt aan bod, maar ook een aantal concrete casussen. 

Programma

13.30 uur                   
Regina Koning (senior juridisch medewerker IBR) verzorgt een presentatie waarin zij ingaat op gebiedsontwikkeling en het omgevingsrecht. Van planfiguur tot onderzoeksverplichtingen. Welke routeplanner volg je?

Rond 14.45 uur          
Korte pauze

15.00 uur                   
Arjan Bregman (senior stafmedewerker IBR) gaat in op de dynamiek van gebiedsontwikkeling. Van staatssteun tot wegbestemmen. Hoe doorsta je de levendigheid?

16.15 uur                   
Ruimte voor vragen en discussie. Welke risico’s en veranderende omstandigheden loop jij tegenaan? Welke besproken onderwerpen waren herkenbaar of juist niet?

Rond 16.30 uur          
Afronding en sluiting

Vertegenwoordigers van onder meer ABB Ontwikkeling, De Alliantie, BPD, Dura Vermeer, ERA Contour, Provast, Ymere en Zeeman Vastgoed hebben zich al aangemeld, maar er zijn nog plekken beschikbaar.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 16 november a.s. in Voorburg en begint om 13.30 uur. Leden kunnen zich aanmelden via info@neprom.nl