Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
26 september 2013
Bloemkoolwijken: een uitgekookt concept
Bouwfonds Ontwikkeling en de TU Delft, Faculteit Bouwkunde, organiseren op maandag 14 oktober a.s. in Zoetermeer het congres ‘Bloemkoolwijken: een uitgekookt concept’.
Bouwfonds Ontwikkeling en de TU Delft, Faculteit Bouwkunde, organiseren op maandag 14 oktober a.s. in Zoetermeer het congres ‘Bloemkoolwijken: een uitgekookt concept’.

Waarin schuilt het succes van bloemkoolwijken? Zijn kostenbesparingen mogelijk door de stedenbouwkundige concepten van bloemkoolwijken opnieuw toe te passen? Hoe is de waardering van de huidige bewoners voor deze wijken en welke verbeteringen vinden zij noodzakelijk? Zijn de bewoners en de vakwereld het met elkaar eens over de kwaliteit van de bloemkoolwijk?

Op basis van deze en andere vragen is onderzoek gedaan naar de kansrijke kenmerken van bloemkoolwijken. Bouwfonds Ontwikkeling en de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft tekenden voor het onderzoek. Zij benaderden 300 professionals en 1.400 bewoners van bloemkoolwijken in tien gemeenten (Emmen, Leusden, Assen, Eindhoven, Zwolle, Apeldoorn, Zoetermeer, Heerhugowaard, Almere en Groningen).

Tijdens het congres in het Stadstheater Zoetermeer presenteren de onderzoekers de verrassende uitkomsten. Daarna gaan zij en experts dieper in op het onderzoek onder leiding van Fred Schoorl, directeur van de Bond van Architecten (BNA).

Toehoorders en deelnemers worden verwacht uit het brede veld van gemeenten, provincies, corporaties, architectenbureaus, bouwbranche en wetenschap.

Wie belangstelling heeft voor het congres, kan zich via deze link inschrijven. Online is ook het programma van de middag vinden. De kosten bedragen € 67,50.
https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/projecten/bloemkoolwijk.jpg

Tags