Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
14 mei 2019
BNR Bouwmeesters over plancapaciteit
Desirée Uitzetter (voorzitter NEPROM) en Zwany van Brussel (vice-voorzitter NVM) spraken deze week in het radioprogramma BNR Bouwmeesters over het EIB-rapport 'Effectief planaanbod en nationale bouwambities'.

Uit recente cijfers van het EIB blijkt dat de harde plancapaciteit voor woningbouw in de meeste provincies bij lange na niet voldoet aan het ambitieniveau van de Nationale Woonagenda. Tot 2025 zouden er elk jaar 75.000 woningen moeten worden bijgebouwd, maar als we in het huidige tempo doorgaan blijven we steken op 310.000 nieuwe woningen in 2025, terwijl dit er 450.000 zouden moeten zijn.

Desirée Uitzetter (voorzitter NEPROM) en Zwany van Brussel (vice-voorzitter NVM) spraken deze week in het radioprogramma BNR Bouwmeesters over wat dit betekent voor de krapte op de woningmarkt, en hoe er meer vaart kan worden gemaakt.

"Pas als je weet hoe groot het probleem is kun je acties gaan ondernemen," stelde Desirée Uitzetter. "Het probeeem is heel erg groot, maar we zien wel mooie aanbevelingen in het rapport van het EIB om samen - met marktparijen en regionale en lokale overheden - te gaan zoeken naar de oplossingen. Er is niet één oplossing voor dit probleem: dit vergt maatwerk. Echt kijken wat er aan de hand is met de plannen die of uitstel tegemoet zien, of te lang op zich laten wachten."  

 

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/neprom-bestuur/BNRPlancapaciteit.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/neprom-bestuur/BNRPlancapaciteit.jpg

Tags