Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
11 oktober 2023
Bouwen met een MPG van 0,5 of lager
Demissionair minister De Jonge wil vanaf 2025 de MPG aanscherpen. Het Lente-akkoord, waarvan NEPROM mede-initiatiefnemer is, heeft een handreiking opgesteld waarin grote woningbouwers laten zien welke maatregelen kunnen worden genomen om te bouwen met een MPG van 0,5 of lager.

In een brief aan de Tweede Kamer gaf demissionair minister De Jonge aan per 1 januari 2025 de Milieuprestatie Gebouwen (MPG) aan te willen scherpen naar 0,5. Deze aanscherping stelt de bouwsector voor een flinke uitdaging. Het Lente-akkoord Circulair Industrieel Bouwen, waarvan NEPROM mede-initiatiefnemer is, onderzocht welke maatregelen bouwbedrijven al treffen in hun projecten om tot een lage MPG-score te komen. Deze maatregelen zijn in een praktisch overzicht gebundeld en geven hiermee handvatten om zelf aan de slag te gaan.

Quick wins richting een MPG<0,5
In de praktische handreiking “Woningbouw met een lage MPG" laten grote woningbouwers zien welke maatregelen kunnen worden genomen om te bouwen met een MPG van 0,5 of lager. Met een helder inzicht in wat gekozen maatregelen kunnen opleveren voor de MPG-score. Met deze quick wins kunnen ontwikkelaars en bouwers vandaag al aan de slag.

De handreiking is ontstaan met medewerking van marktpartijen die betrokken zijn bij het Lente-akkoord netwerk. De werkzaamheden zijn inhoudelijk begeleid door de deelnemers aan de MPG-themagroep. Deze groep kijkt naar de kansen en uitdagingen om met deze bepalingsmethode tot een integraal inzicht te komen van de duurzaamheidsprestaties van een gebouw.

Meer informatie of vragen?
Mail dan naar info@lente-akkoord.nl of bel met Sander Woertman, programmaleider van het Lente-akkoord, op 06 – 18 46 28 53. Lees meer​ via de website van het Lente-akkoord.​


https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/lage%20mpg.jpg, https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/Afbeeldingen%20bulletin/lage%20mpg.jpg

Tags