Skip Navigation LinksNieuws

Nieuws
25 juli 2013
BouwGarant mag keurmerk nieuwbouw gebruiken
GarantieWoning heeft Stichting BouwGarant toestemming verleend haar keurmerk te gebruiken.

GarantieWoning heeft Stichting BouwGarant toestemming verleend haar keurmerk te gebruiken. Dit geldt voor de BouwGarant Nieuwbouwgarantieregeling Appartementsrechten 2013 en de BouwGarant Nieuwbouwgarantieregeling Eengezinswoning 2013.

Deze garantieproducten voor nieuwbouw zijn begin dit jaar door BouwGarant geïntroduceerd. De regelingen bieden een afbouw- en herstelwaarborg. De Stichting BouwGarant is sinds 1995 actief en oorspronkelijk gericht op verbouwingen. Door de toestemming is het mogelijk een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie te krijgen voor nieuwbouwwoningen die onder voornoemde regelingen van BouwGarant vallen. 

Voor BouwGarant was de ontwikkeling van een volwaardig garantieproduct voor nieuwbouw een logische stap. “Zonder een nieuwbouwgarantie met het keurmerk van GarantieWoning ben je kansloos op die markt. De keuze was dus vrij eenvoudig. Bovendien past het nieuwe product prima bij BouwGarant en het profiel van onze deelnemers”, aldus Rob de Groot, manager van Stichting BouwGarant. 

De partijen achter de Stichting GarantieWoning (NEPROM, Bouwend Nederland, NVB-bouw en Vereniging Eigen Huis) zien in deze toevoeging een uitbreiding van keuzemogelijkheden voor zowel producenten als consumenten. Zij hopen dat van de verlening een positief signaal uit gaat naar de markt.                                                                                

Voor vragen of opmerkingen over dit onderwerp kun je terecht bij Nicolette Zandvliet (070 – 337 03 35).

https://intern.neprom.nl/Nieuwsafbeeldingen/logos/logo-garantiewoning-286.jpg

Tags